Jääkiekon SM-liiga siirtyy MTV:lle

Jääkiekon SM-liigan tv-tuotannot siirtyvät MTV:lle. Kaikki pelit ovat nähtävissä C Moren kanavilla.

Jääkiekon SM-liigan tv-tuotannot siirtyvät MTV:lle. Kaikki pelit ovat nähtävissä C Moren kanavilla. (Kuva Fotolia)

Jääkiekon SM-liigan tv-tuotanto siirtyy MTV:lle.

JÄÄKIEKKO Telia ilmoitti maanantaina odotetusta uutisesta. Jääkiekon SM-liigan tv-tuotanto siirtyy Suomessa MTV:lle ja Liiga liittyy osaksi MTV:n urheilutarjontaa.

Telia Company ilmoittaa keskittäneensä laajentuneen tv-sisällöntuotantonsa Pohjoismaissa ja Baltiassa uuteen TV/Media-liiketoimintayksikköön. Siihen kuuluvat Telia TV, MTV ja C More Suomessa sekä ruotsalainen TV4 ja C More.

SM-liigan siirtäminen MTV:n urheilutarjontaa ei ollut yllätys. Ilmoittihan Telia jo vuonna 2018 ostavansa MTV:n.

– Uudessa mediayksikössä yhdistyvät pohjoismaiset laadukkaat sisällöt ja yhteydet. Haluamme tarjota parhaat elämykset tv-ruuduilta. MTV:llä on vuosikymmenien kokemus eri urheilulajien televisioinnista ja tuottamisesta. Nyt kun MTV osana Telia Companya ottaa Liigan tv-tuotannosta vastuun, kiekkoviihteen katselukokemus paranee entisestään, Telia Finlandin toimitusjohtaja Heli Partanen ilmoitti tiedotteessa

– Telia on nostanut Liigan katselukokemuksen uudelle tasolle ja tuonut edelläkävijänä uusia tapoja koko Suomen rakastaman urheilulajin seuraamiseen. On mahtavaa, että pääsemme nyt valjastamaan koko tv- ja mediaosaamisemme Liiga-näkyvyyden ja -ilmiön kasvattamiseksi. Suomen suurimpana kaupallisena tv-yhtiönä haluamme olla ykkösiä kaikessa mitä teemme ja tavoitteemme on, että Liigasta tulee yhä suurempi koko kansan puheenaihe, MTV Oy:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen kommentoi.

Liigan kaikkia otteluita voi katsella Telia TV:n lisäksi C Morella. Tarkemmin tuotteista ja tavoista ostaa Liigaa kerrotaan lähempänä Liiga-kauden alkua.

MTV menettää vuoden 2021 jälkeen Formula ykköset ja 2023 jääkiekon MM-kisat. Nähtäväksi jää, osoittautuuko SM-liiga riittävän tehokkaaksi korvaavaksi maksutelevisiotuotteeksi.

Aiemmin MTV näytti kanavillaan SM-liigaa 1993-2005. Tuolloin tutuksi tulivat Hockey Night -formaatti sekä Mika Saukkosen ja Timo Jutilan käyttämät oranssitakit.

Sittemmin SM-liigaa on nähty muun muassa Canal Plussalla, Nelosella, Ruudulla ja surullisen kuuluisalla URHOtv:lläkin. Näillä kanavilla SM-liiga ei osoittautunut varsinaiseksi hittituotteeksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koronapandemia lanaa urheilua – NHL peruutti ottelunsa Suomessa

Kommentoi Facebookissa