Koronapandemia lanaa urheilua – NHL peruutti ottelunsa Suomessa

Koronapandemian aiheuttamat aikataulumuutokset peruuttivat Mikko Rantasen edustaman Colorado Avalanchen Suomen vierailun.

Koronapandemian aiheuttamat aikataulumuutokset peruuttivat Mikko Rantasen edustaman Colorado Avalanchen Suomen vierailun. (Kuva AOP)

NHL peruutti ensi syksyn ottelunsa Helsingissä. Syynä koronapandemia.

JÄÄKIEKKO NHL:n runkosarjaotteluja ei nähdä Suomessa tulevana syksynä. Colorado Avalanchen ja Columbus Blue Jacketsin piti kohdata Helsingissä kahdessa runkosarjaottelussa, mutta ottelut pelataankin Pohjois-Amerikassa.

NHL ilmoitti peruneensa kaikki muutkin Euroopan harjoitus- ja runkosarjaottelunsa. Sarja aikoo lennättää joukkueitaan Eurooppaan kuitenkin kaudella 2021-2022.

Syynä NHL:n päätökseen on tietenkin koronapandemia. NHL:n kausi keskeytyi maaliskuussa, eikä toistaiseksi ole tietoa, milloin kautta pystyttäisiin jatkamaan, vai jatketaanko sitä ylipäätään ollenkaan.

NHL on varautunut siihenkin, että kausi 2020-2021 käynnistyisi vasta marraskuussa tai jopa joulukuussa. Päätöksiä sarjaohjelmista tehdään sitten, kun koronapandemia Pohjois-Amerikassa hellittää ja rajoituksia voidaan alkaa purkamaan.

Suomessa NHL-kiekkoa nähtiin viimeksi marraskuussa 2018, kun Florida Panthers ja Winnipeg Jets kohtasivat toisensa kahdessa ottelussa.

Hyvin kalliit liput menivät nopeasti kaupaksi ja Hartwall-areena olikin täynnä molemmissa peleissä. Jetsin Patrik Laineen ja Panthersin Aleksander Barkovin vetovoima tietysti auttoi.

Mediakin rummutti NHL:n Suomen vierailua antaumuksella. Uutisaiheeksi kelpasi, että pohjoisamerikkalaisia nelosketjun pelaajia käveli Helsingin kaduilla. NHL-tuote sai suomalaismedialta paljon positiivista pr:ää, joten markkinointitempauksena Helsingin pelit totisesti onnistuivat.

Suomen yleisö- ja mediamenestyksestä huolimatta NHL vieraili tällä kaudella vain Tukholmassa. Suomen pelit eivät mahtuneet kalenteriin, vaikka pelit olisi varmasti myyty loppuun.

Kaudella 2021-2022 NHL tehnee paluun Suomeen. Jos NHL päättää päästää pelaajansa Pekingin 2022 olympialaisiin, tuo se tietysti Helsingin NHL-peleihin lisämielenkiintoa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien MM95 on todella merkittävä tapahtuma Suomen historiassa

Kommentoi Facebookissa