Jaguarin uusi katumaasturi hyppäsi Guinnessin maailmanennätyksen – temppu kuin James Bondissa

Jaguarin käyttämä Ingeniumin 300 hevosvoimainen bensiinimoottori kiihtyy paikaltaan sataan kilometriin tunnissa 6,4 sekunnissa.

Jaguarin käyttämä Ingeniumin 300 hevosvoimainen bensiinimoottori kiihtyy paikaltaan sataan kilometriin tunnissa 6,4 sekunnissa. (Kuva Jaguar)

Tuotantoautolla suoritettiin huima 15,3 metrin hyppy 270 asteen korkkiruuvikierteellä.

AUTOT Jaguar E-Pacen on uusi viisipaikkainen kompakti SUV, joka yhdistää urheiluauton muotoilun ja suorituskyvyn optimaalisiin tiloihin ja käytännöllisyyteen.

Ulkoasuun on innoittanut Jaguar F-Type urheiluauto, jonka mittasuhteet ja Jaguarin tunnusomainen etusäleikkö toistuvat E-Pacen muotoilussa. Pituutta viiden hengen autolla on 4,395 metriä ja akseliväliä 2,681 metriä, tavaratilaa 577 litraa. Automaattivaihteisissa malleissa vetokyky on 1 800 kiloa.

E-Pacen moottorivalikoima koostuu uusista Ingeniumin bensiini- ja dieselmoottoreista, alkaen reagoivasta 150 hevosvoimaisesta dieselmoottorista 300 hevosvoimaiseen bensiinimoottoriin, joka kiihtyy paikaltaan sataan kilometriin tunnissa 6,4 sekunnissa. Päivän Lehti kirjoitti uudesta mallista tässä.

Jaguarin ensimmäinen kompakti SUV esiteltiin viikonvaihteessa maailmalle korkkiruuvi-stuntin saattelemana. Kyseessä on virallinen Guinnessin maailmanennätys, jossa tuotantoautolla suoritettiin huima 15,3 metrin hyppy 270 asteen korkkiruuvikierteellä.

E-Pace on jo hinnoiteltu ja tilattavissa, sen ennakkohinnat alkavat 37 899 eurosta. Malli saapuu Suomen markkinoille alkuvuodesta 2018.

  • Videolla: New Jaguar E-PACE | GUINNESS WORLD RECORDS™ Barrel Roll

Kommentoi Facebookissa