Jäihin pudonnut nainen pelastettiin auttajineen – kaksikko vinssattiin meripelastushelikopteriin

LSMV Super Puma -meripelastushelikopteri valmiina vinssaamaan.

LSMV Super Puma -meripelastushelikopteri valmiina vinssaamaan. (Kuvituskuva Rajavartiolaitos)

Saaresta palaamassa ollut mökkeilijä putosi jäihin Naantalissa, kumppani sai hälytettyä apua.

ONNETTOMUUS Meripelastuskeskus Turku MRCC sai hälytyksen jäihin pudonneesta henkilöstä Airiston pohjoispäässä Naantalissa torstaina 15.2. klo 15.58. Paikalle Luonnonmaan eteläpuolelle hälytettiin Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri Super Puma sekä useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Jäihin pudonneen, noin 40-vuotiaan naisen mukana ollut henkilö sai vedettyä naisen köyden avulla jään päälle. Kun pintapelastaja laskettiin alas, petti jää kuitenkin uudelleen. Jäät ovat alueella siis erittäin heikkoja ja petollisia.

Molemmat naiset saatiin vinssattua Super Pumaan. Hädässä ollut nainen oli nostettaessa kylmettynyt, mutta tajuissaan, ja kaksikko kuljetettiin lentueen tukikohtaan.

Naiset olivat palaamassa saaresta, johon he olivat edellisenä päivänä menneet mökkeilemään. Molemmilla naisilla oli päällään talvivaatetus, muttei kelluntavarusteita. Heillä oli mukanaan naru sekä molemmilla jäänaskalit ja ahkiot.

Tapahtuma osoittaa, että jäätilanne muuttuu päivittäin, eikä edellisenä päivänä kestäneeseen reittiin voi luottaa. Jäille ei kannata lähteä myöskään yksin. Onneksi tässä tapauksessa mukana oli kaveri, joka sai hälytettyä apua ja autettua pudonneen hetkeksi pois avannosta.

Ohjeita jäällä liikkujille löytyy Rajavartiolaitoksen sivuilta klikkaamalla tästä.

Kommentoi Facebookissa