Jalkapallo herää horroksesta – Huuhkaja-tähtiä tositoimiin jo tällä viikolla

Lukas Hradecky toimii Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina.

Huuhkajien Lukas Hradecky toimii myös Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina. (Kuva AOP)

Bundesliiga jatkuu jo toukokuussa. Suomen maajoukkueen maalivahdin Lukas Hradeckyn edustamalla Bayer Leverkusenilla on paljon pelissä.

JALKAPALLO Euroopan lähes kaikki jalkapallosarjat keskeytyivät maaliskuussa koronapandemian takia. Sen jälkeen pelejä on pelattu vanhassa maanosassa vain Valko-Venäjällä ja Färsaarilla.

Jalkapallon ystäville aika on ollut tuskaisaa. Valko-Venäjän pääsarjapelejä on toki voinut katsella netistä, mutta sarjan viihdearvo kansainvälisenä huipputuotteena on kaukana Euroopan kovimmista sarjoista.

Toukokuussa jalkapallo on hiljalleen heräämässä horroksesta. Etelä-Korean K-liigan pelejä pelattiin jo viime viikolla tyhjille katsomoille. Tulevana viikonloppuna kautta on määrä jatkaa Saksan Bundesliigassa, jossa myöskin pelataan ilman yleisöä.

Bundesliigan seurojen pelaajat ovat olleet pari viikkoa karanteenissa. Pelaajia ja joukkueiden henkilökuntaa testataan jatkuvasti.

Kun tyhjille katsomoille pelataan, menettävät seurat valtavasti pääsylipputuloja. Bundesliigalla on kuitenkin niin rahakkaita tv-sopimuksia, ettei kautta ole varaa keskeyttää.

Bundesliigan kausi on määrä pelata loppuun kesäkuun loppuun mennessä. Uusi kausi aloitetaan elokuussa, mutta ei ole vielä tietoa, päästetäänkö yleisöä silloinkaan katsomoihin.

Suomalaisittainkin riittää jännitettävää. Bayer Leverkusen on sarjassa viidentenä ja taistelee tiukasti paikasta ensi kaudeksi Mestareiden liigaan. Leverkusenin ykkösmaalivahtina torjuu Huuhkajien Lukas Hradecky.

Niklas Moisanderin edustama Werder Bremen on toiseksi viimeisenä ja yrittää välttää putoamisen. Sarjapaikastaan taistelee myös Fredrik Jensenin edustama Augsburg, joka on viisi pistettä karsintaviivan yläpuolella.

Myös Englannin Valioliigan, Espanjan La Ligan ja Italian Serie A:n on määrä jatkua kesäkuukausina. Näidenkin sarjojen kaudet viedään loppuun tyhjille katsomoille.

Mestareiden liigan ja Eurooppa-liigan jatkosta ei vielä ole päätetty. Euroopan Jalkapalloliitto UEFA tekee ratkaisunsa sitten, kun on tietoa, milloin kansainvälisiä otteluita olisi Euroopassa mahdollista pelata.

Suomessa naisten pääsarja Kansallinen Liiga aloittaa kautensa kesäkuussa. Miesten Suomen Cupia jatketaan kesäkuussa ja heinäkuun alussa käynnistyy pääsarja Veikkausliiga.

Hallitus linjaa, ettei yli 500 hengen yleisötapahtumia saa järjestää ainakaan ennen elokuuta. Veikkausliigan seurojen taloudelle yleisörajoitukset ovat tietenkin kova isku. Toisin kuin Euroopan suursarjoilla, ei Veikkausliigalla ole rahakasta tv-sopimusta, joten lipputulot ovat toiminnan rahoituksessa isossa roolissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Veikkausliiga vahvisti – kausi alkaa heinäkuussa ja päättyy marraskuussa

Kommentoi Facebookissa