Veikkausliiga vahvisti – kausi alkaa heinäkuussa ja päättyy marraskuussa

Jalkapallosarjoja on keskeytetty koronaviruksen takia ympäri maailman

Jalkapallosarjoja on keskeytetty koronaviruksen takia ympäri maailman. (Kuva Pexels)

Veikkausliiga vahvisti aloittavansa kautensa 1. heinäkuuta. Kausi venyy marraskuun lopulle.

JALKAPALLO Suomen jalkapallon miesten pääsarja Veikkausliiga tiedotti keskiviikkona aloittavansa kautensa 1. heinäkuuta. Koronapandemian takia kauden aloitus viivästyy lähes kolmella kuukaudella. Kauden päätöskierros on määrä pelata 21. marraskuuta.

Veikkausliigan sarjasysteemi on tänä vuonna sama kuin viime vuonnakin. Ensin pelataan kahdentoista joukkueen kaksinkertainen runkosarja. Tämän jälkeen joukkueet jaetaan kuuden joukkueen yksinkertaisiin jatkosarjoihin.

Jokaisen joukkueen on tarkoitus pelata yhteensä 27 ottelua, eli 22 ottelua runkosarjassa ja 5 ottelua jatkosarjassa. Viime syksynä pelatut europudotuspelit jäävät ohjelmasta kuitenkin pois.

Mikäli koronapandemian tilanne syksyllä muuttuu, voidaan kausi pelata myös kaksinkertaisena sarjana ilman jatkosarjoja.

– Nyt on saatu hyviä uutisia, kun rajoitustoimenpiteitä on alettu purkaa. Näillä näkymin joukkueet pääsevät aloittamaan täysipainoisen joukkueharjoittelun kesäkuun alussa ja kausi vihelletään käyntiin heinäkuussa. Halusimme pelaajille vähintään kolmen viikon täysipainoisen harjoittelujakson ennen kauden alkua, joten heinäkuun alku on meille varhaisin mahdollinen ajankohta käynnistää Veikkausliiga, toteaa Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa tiedotteessa.

Suomen hallitus linjaa, ettei yli 500 hengen yleisötapahtumia saa järjestää ennen elokuun alkua. Veikkausliigassa pyritään pelaamaan otteluita heinäkuussa alle 500 hengen yleisöille.

– Käymme jatkuvasti tiivistä keskustelua terveysviranomaisten kanssa varmistaaksemme niin pelaajien kuin yleisönkin turvallisuuden, kun jalkapallo palaa kentille, Marjamaa toteaa.

Keskiviikkona tiedotettiin myös, että naisten jalkapallon pääsarja Kansallinen Liiga, käynnistyy lauantaina 13. kesäkuuta. Kausi pelataan kaksinkertaisena sarjana. Päätöskierros on ohjelmassa 7.-8. marraskuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Urheilutapahtumiin pääsee kesäkuussa yleisöä – ei kuitenkaan yli 500 katsojaa

Kommentoi Facebookissa