Urheilutapahtumiin pääsee kesäkuussa yleisöä – ei kuitenkaan yli 500 katsojaa

Kuopion Palloseura on jalkapallon 2019 Suomen mestari .

Kuopion Palloseura on jalkapallon 2019 Suomen mestari. (Kuva AOP)

Superpesistä ja Veikkausliigaa olisi kesäkuusta alkaen mahdollista järjestää alle 500 hengen yleisöille.

JALKAPALLO Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen tarkensi tiistaina hallituksen suunnitelmia urheilun avaamisesta kesäkuussa. Kososen mukaan yleisöä voi kesäkuusta alkaen järjestettävissä yleisötapahtumissa olla paikalla enemmän kuin 50 ihmistä, jos tapahtuma voidaan järjestää siten, että osallistujat voivat ylläpitää hygieniaa ja riittäviä turvavälejä.

Hallitus ilmoitti maanantaina, että yli 500 hengen tapahtumia ei saa järjestää ainakaan ennen elokuuta. Tämä tarkoittaa, että urheilutapahtumissa ei tulla näkemään yli 500 katsojan yleisömääriä.

Kotimaisia yleisurheilukisoja suunnitellaan jo kesälle. Pesäpallossa sarjoja pyritään käynnistämään jo kesäkuussa.

Tosin miesten Superpesis saattaa startata vasta heinäkuussa. Ongelmana on, että seurojen talous on riippuvainen yleisömääristä ja alle 500 katsojan yleisöille pelaaminen lienee tappiollista.

Jalkapallossa naisten pääsarja saattaa startata jo kesäkuussa. Miesten pääsarja Veikkausliiga on miesten Superpesiksen tavoin puoliammattilaissarja, joten usean kierroksen pelaaminen alle 500 hengen katsojamäärille iskisi ison loven seurojen talouteen.

Veikkausliiga ei vielä ole vahvistanut suunnitelmiaan. Mahdollisesti kausi aloitettaisiin heinäkuussa ja muutama kierros pelattaisiin noin 500 hengen katsojamäärille. Toiveet olisivat siinä, että elokuusta lähtien yleisömääriä ei enää rajoitettaisi.

Pelaajien turvallisuus tietysti huolettaa, kun jalkapallossa kuitenkin on lähikontakteja. Jos koronatartuntoja todetaan jalkapallo-otteluissa, joutuvat joukkueet karanteeniin ja pelaaminen keskeytyisi seuroilta pariksi viikoksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen hallitus tukee ammattilaisurheilua – tilanne silti todella paha

Kommentoi Facebookissa