Jalkapallo jyräsi Urheilugaalassa taas – Lukas Hradecky vuoden urheilija

Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky on pelannut kaudella 2019-20 myös Mestareiden liigassa.

Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky on jo vuosien ajan ollut Suomen maajoukkueen kiistaton ykkösmaalivahti. (Kuva Otto Palojärvi).

Jalkapallomaalivahti Lukas Hradecky valittiin Suomen vuoden 2020 parhaaksi urheilijaksi.

JALKAPALLO Bayer Leverkusenin ja Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky valittiin vuoden 2020 parhaaksi suomalaisurheilijaksi. Valinta suoritettiin Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä.

Hradecky sai äänestyksessä 2768 ääntä ja 132 ykkössijaa. Toiseksi äänestyksessä sijoittunut golffari Sami Välimäki sai 2243 pistettä ja 85 ykkössijaa.

Kolmas äänestyksessä oli NHL-jääkiekkoilija Miro Heiskanen 1941 pisteellään ja 27 ykkössijallaan. Formula ykkösissä tällä kaudella loppupisteissä toiseksi sijoittunu Valtteri Bottas oli neljäs 1 709 pisteellään ja 33 ykkössijallaan. Aitajuoksija Annimari Korte oli viides 1396 pisteellään ja 17 ykkössijallaan.

Jalkapalloilija valittiin Suomen vuoden urheilijaksi nyt neljättä kertaa. Jari Litmanen äänestettiin parhaaksi 1995, Sami Hyypiä 2001 ja Teemu Pukki 2019.

Juttuvinkki: Suomi oli todella lähellä päästä jalkapallon MM-kisoihin 1986

Vuoden joukkueeksi valittiin Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat toisen kerran peräkkäin. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva puolestaan valittiin vuoden valmentajaksi jo neljännen kerran.

Vuonna 2010 A-maajoukkueessa debytoinut Hradecky, 31, on ollut Suomen maajoukkueen kiistaton ykkösmaalivahti jo kuuden vuoden ajan. Hän on ollut vahvassa roolissa Huuhkajien viime aikojen menestyksissä, jotka ovat tuoneet Suomelle historiallisen EM-lopputurnauspaikan.

Hradecky toimii ykkösmaalivahtina myös Bundesliigan seurajoukkueessaan Bayer Leverkusenissa. Seuratasolla hän on pelannut aiemmin muun muassa tanskalaisessa Bröndbyssä sekä saksalaisessa Eintracht Frankfurtissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmareiden EM-kisapaikka lähes varma – odotuksissa myös MM-kotikisat

Kommentoi Facebookissa