Jalkapallolehdistön tähdistö valittiin – KuPS sai hopeaa, Ilves pronssia ja Lahtikin pääsee europeleihin

Valmentaja Mika Lehkosuon Veikkausliiga-kausi ei päättynyt hullummin: HJK on mestari, kansainväliset ottelut odottavat ja media palkitsi parhaana valmentajana.

Valmentaja Mika Lehkosuon Veikkausliiga-kausi ei päättynyt hullummin: HJK on mestari, kansainväliset ottelut odottavat ja media palkitsi parhaana valmentajana. (Kuva AOP)

Veikkausliigan päätöskierroksella oli panosta, vaikka HJK:n mestaruus oli ratkennut jo aikaa sitten.

JALKAPALLO Veikkausliiga saatiin päätökseen, ja pientä jännitystä oli ilmassa siitä huolimatta, että HJK oli jo varma mestari ja JJK:n tie vie ensi kaudeksi Ykköseen.

Hopeamitalit vei PS Kemistä 1–3 voiton hakenut KuPS ennen Maarianhaminassa 0–1 voittanutta Ilvestä, joukkueet päätyivät tasapisteisiin, mutta kuopiolaisilla on parempi maaliero. HIFK:n kausi puolestaan jatkuu liigakarsinnassa FC Honkaa vastaan.

FC Lahti otti viime hetken voittomaalinsa myötä neljännen sijan ja paikan ensi kauden eurocupeihin. HIFK-ottelussa Santeri Hostikan 90. minuutilla iskemän 2–1-voittomaalin avulla saatu sijoitus vie lahtelaiset samalla Eurooppa-liigan karsintoihin.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli ottelun jälkeen helpottunut. Vaikea loppukausi sai upean päätöksen. Hän myönsi, että ottelu oli lähinnä taistelupalloa. Kaiken kaikkiaan Korkeakunnas oli ylpeä joukkueestaan.

– Armeijan pojat (Hostikka ja maalin syöttänyt Fareed Sadat) nousivat sankariksi. Oma pelimme ei ollut helppo. Vastustaja rankaisi ensimmäisestä tilanteesta ja se on ollut vähän loppusyksyn kuva. Nyt on kuitenkin huikea olotila ja olen erittäin ylpeä koko joukkueesta.

Myös jalkapallotoimittajien yhdistyksen Pallo-Koplan perinteinen Koplajoukkue on nimetty Veikkausliigan 2017 päätöskierroksen yhteydessä. Koplajoukkue nimetään jäsenäänestyksen perusteella.

Yksitoista pelaajaa valitaan pelipaikoittain ja lisäksi joukkueelle nimettiin valmentaja sekä taustahenkilö.

  • Lähde Veikkausliiga ja FC Lahti

Koplajoukkue 2017

Maalivahti: Aleksandr Vasjutin, FC Lahti

Oikea puolustaja: Albin Granlund, IFK Mariehamn

Toppari: Hannu Patronen, HJK

Toppari: Hamed Coulibaly, KuPS

Vasen puolustaja: Juha Pirinen, HJK

Oikea laitapelaaja: Rasmus Karjalainen, PS Kemi

Puolustava keskikenttäpelaaja: Anthony Annan, HJK

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja: Filip Valenčič, HJK

Vasen laitapelaaja: Santeri Hostikka, FC Lahti

Hyökkääjä: Ariel ”Tuco” Ngueukam, Ilves

Hyökkääjä: Aleksei Kangaskolkka, IFK Mariehamn

 

Valmentaja: Mika Lehkosuo, HJK

Taustahenkilö: Aki Riihilahti, HJK

Kommentoi Facebookissa