Jälleen yksi karhu oli saanut tassuunsa kiinni pienpetoraudat – kontio lopetettiin poliisin päätöksellä

Kuluvana vuonna on uutisoitu monista tapauksista, joissa karhun on havaittu loukkaantuneen pienpetoraudoista.

Kuluvana vuonna on uutisoitu monista tapauksista, joissa karhun on havaittu loukkaantuneen pienpetoraudoista. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisin tekemä lopettamispäätös tehtiin eläinsuojelullisin perustein.

KARHU Sisä-Suomen poliisi sai torstaina 21.10.2021 ilmoituksen karhusta, jolla riistakameraan tallentuneiden kuvien perusteella oli havaittavissa pienpetoraudat kiinni tassussaan. Poliisi teki kyseisestä karhusta lopettamispäätöksen ja karhu lopetettiin Kihniössä perjantaina 22.10.2021.

Poliisin tekemä lopettamispäätös tehtiin eläinsuojelullisin perustein. Eläinsuojelulain mukaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan.

Poliisin toimivaltuuden perustana lopettamispäätöstä tehdessä on poliisilain 2 luvun 16 §:

”Poliisimiehellä on oikeus ottaa kiinni ja viimesijaisena keinona lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisen hengelle ja terveydelle tai huomattavaa vahinkoa omaisuudelle taikka vakavasti vaarantaa liikennettä. Eläin saadaan lopettaa myös, jos sen hengissä pitäminen olisi ilmeistä julmuutta sitä kohtaan.”

Tässä tapauksessa poliisi arvioi, että kyseisen eläimen hengissä pitäminen olisi aiheuttanut sille kärsimystä eikä muuta lievempää keinoa ollut käytössä. Eläimen lopettamisen suorittivat riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apuryhmä.

Kuluvana vuonna on uutisoitu monista tapauksista, joissa karhun on havaittu loukkaantuneen pienpetoraudoista.

Lue myös: Pienpetoraudat käpäläänsä saaneella naaraskarhulla pentuineen toivoa – ”Poliisi on päättänyt yrittää vielä kerran”

Kommentoi Facebookissa