Jännitysnäytelmät menivät jatkoeriin – kotijoukkueet JYP ja KalPa veivät voitot

Jyväskyläläisten takaa-ajon huipensi Antti Suomela tekemällä jatkoajalla kotijoukkueen voittomaalin.

Jyväskyläläisten takaa-ajon huipensi Antti Suomela tekemällä jatkoajalla kotijoukkueen voittomaalin. (Kuva AOP)

Illan playoffs-otteluissa nähtiin myös hylättyjä maaleja ja vääriä vaihtoja.

JÄÄKIEKKO Liigan playoffsien toiset joukkueparit aloittivat paras seitsemästä -ottelut, kun JYP sai kotonaan vastaansa HPK:n ja KalPa puolestaan Pelicansin. Molemmat ottelut menivät jatkoeriin, ennen kuin voittaja löytyi.

Jyväskylässä vierailija HPK oli hieman niskan päällä, kun Eero Somervuori ohjasi hämeenlinnalaiset ensimmäisessä erässä 0–1-johtoon ja Joonas Lehtivuori maalasi hurjalla lyöntilaukauksella kuusi minuuttia toisen erän alkamisesta. Mutta vain minuuttia myöhemmin JYP:n slovakkihyökkääjä Michel Miklik kavensi.

Janne Tavi iski maalinedustalta kiekon HPK:n verkkoon, mutta maali hylättiin tuomarin vihellettyä pelin jo poikki. Toinenkin JYP:n maali ehdittiin hylätä, ja vasta Juha-Pekka Hytösen osuma hieman ennen kolmannen erän puoliväliä toi pelin tasalukemiin ja jatkoajalle.

Siinä HPK:n kohtaloksi tuli Niko Kapasen korkeasta mailasta saama jäähy, jonka aikana runkosarjassa 22 maalia nakuttanut keskushyökkääjä Antti Suomela teki JYP:n kolmannen maalin ja vei kotijoukkueen voittoon.

Kuopiossa nähtiin vieläkin vähämaalisempi ottelu, jossa ei jäähyaitiotakaan juuri kulutettu. Pelicansin maalia vartioi entinen NHL-vahti Karri Rämö.

Jossiteltavaa jäi silti Savossakin tuomaritoiminnasta, sillä ensimmäisen erän lopussa kuopiolaiset hyökkäsivät kuudella kenttäpelaajalla tuomareiden sitä havaitsematta. KalPa oli jo aikaisemmin saanut rangaistuksen väärästä vaihdosta.

Toisessa erässä Pelicansin Kimi Koivisto vei lahtelaiset johtoon, kolmannen alussa KalPan Tommi Jokinen puolestaan tasoitti. Lukemilla 1–1 lähdettiin jatkoerään.

Ottelua tahkottiinkin sitten peräti 92 minuuttia ja 22 sekuntia,kun kerran pelaamaan oli tultu. Dramatiikkaa ei silti puuttunut, Pelicansin Juhani Tyrväinen sai joukkuetoverinsa Antti Erkinjuntin kovan laukauksen kasvoihinsa ja joutui jättämään verta vuotavana ottelun kesken.

Kuopiolaisten sankariksi nousi lopulta Janne Keränen, jonka maalilla toisessa jatkoerässä kotijoukkue vei voiton ja piti kotietunsa.

 

Kommentoi Facebookissa