Japanin kruununprinssipari vierailee Suomessa – tapaavat presidenttiparin Kultarannassa

Kruununprinssipari tutustuu nelipäiväisellä vierailullaan erityisesti suomalaiseen kulttuuriin, nähtävyyksiin, luontoon ja terveydenhuoltoon.

Kruununprinssipari tutustuu nelipäiväisellä vierailullaan erityisesti suomalaiseen kulttuuriin, nähtävyyksiin, luontoon ja terveydenhuoltoon. (Kuva AOP)

Kyseessä on kruununprinssi Akishinon ensimmäinen ulkomaille suuntautuva vierailu uudessa tehtävässään.

KRUUNUNPRINSSI Japanin kruununprinssi Akishino ja kruununprinsessa Kiko vierailevat Suomessa 2.–5. heinäkuuta 2019. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tapaavat kruununprinssiparin keskiviikkona 3. heinäkuuta Kultarannassa. Vierailu liittyy tänä vuonna vietettävään Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuoteen.

Kruununprinssipari tutustuu nelipäiväisellä vierailullaan erityisesti suomalaiseen kulttuuriin, nähtävyyksiin, luontoon ja terveydenhuoltoon. Ohjelmassa on tiistaina muun muassa vierailu Kansallismuseossa, Ateneumin taidemuseossa ja Helsingin tuomiokirkossa. Keskiviikkona kruununprinssipari laskee seppeleen Hietaniemen hautausmaalle sekä vierailee Kultarannan lisäksi Turussa, jossa he tutustuvat Turun linnaan ja tuomiokirkkoon.

Torstaina kruununprinssipari tutustuu Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden solmimisesta kertoviin asiakirjoihin Kansallisarkistossa. Kruununprinssi vierailee myös Fallkullan kotieläintilalla ja kruununprinsessa Uudessa lastensairaalassa ja keskustakirjasto Oodissa.

Lisäksi ohjelmassa on tutustuminen suomalaiseen neuvolajärjestelmään Isossa Omenassa sekä vierailu Fiskarsin kylässä. Vierailun viimeisenä päivänä kruununprinssi ja -prinsessa vierailevat muun muassa Seurasaaressa ja Ainolassa.

Kyseessä on kruununprinssi Akishinon ensimmäinen ulkomaille suuntautuva vierailu hänen uudessa tehtävässään. Suomeen kruununprinssipari saapuu Puolasta. Akishino nousi kruununprinssiksi huhtikuussa, kun hänen isänsä keisari Akihito luopui vallasta. Japanin uudeksi keisariksi nousi Akihiton vanhin poika Naruhito.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Prinsessa Takamadon lintuaiheisia valokuvia esillä Kansallisarkistossa – ”Linnut yhdistävät maailmaa”

Kommentoi Facebookissa