Prinsessa Takamadon lintuaiheisia valokuvia esillä Kansallisarkistossa – ”Linnut yhdistävät maailmaa”

Prinsessa Takamadon lintuaiheisia valokuvia eri puolilta maailmaa on mukana yli vuosikymmenen ajalta.

Prinsessa Takamadon lintuaiheisia valokuvia eri puolilta maailmaa on mukana yli vuosikymmenen ajalta. (Kuva Kansallisarkisto)

Linnut toimivat lähettiläinä paitsi luonnonsuojelulle, myös rauhan ja harmonian saavuttamiseksi.

NÄYTTELY Kansallisarkistossa on esillä Bird Photographs -näyttely, joka esittelee Hänen Keisarillisen Korkeutensa Japanin Prinsessa Takamadon lintuaiheisia valokuvia eri puolilta maailmaa yli vuosikymmenen ajalta. Näyttely juhlistaa 100 vuotta sitten solmittuja diplomaattisuhteita Suomen ja Japanin välillä.

– Linnut yhdistävät maailmaa vuotuisilla muutoillaan talvehtimis- ja lisääntymisalueiden välillä. Ne eivät tunnusta kansallisia rajoja ja siten ne toimivat lähettiläinä paitsi luonnonsuojelulle myös rauhan ja harmonian saavuttamiseksi maailman kaikkien kansojen ja kulttuurien kesken, kuvailee Prinsessa Takamado näyttelyä.

Prinsessa Takamado on ollut Japanin keisarillisen perheen jäsen vuodesta 1984 alkaen, jolloin hän avioitui Hänen Keisarillisen Korkeutensa Prinssi Takamadon, Japanin keisarin serkun kanssa. Prinsessa on yksi Japanin keisarillisen perheen aktiivisimmista jäsenistä kansainvälisesti. Hän teki tasavallan presidentti Tarja Halosen kutsusta virallisen vierailun Suomeen vuonna 2010. Tuolloin Prinsessa Takamado ja presidentti Halonen toimivat yhdessä Suomen Japanin Instituutin tieteellisen ohjelman suojelijoina.

Prinsessa Takamado on yksi Japanin keisarillisen perheen aktiivisimmista jäsenistä.
Prinsessa Takamado on yksi Japanin keisarillisen perheen aktiivisimmista jäsenistä. (Kuva Kansallisarkisto)

Prinsessa Takamado on edustanut Japania erityisesti ympäristönsuojelun, kulttuurin ja urheilun aloilla toimien muun muassa BirdLife Internationalin kunniapuheenjohtajana. Hän on osoittanut suurta kiinnostusta ympäristökysymyksiin myös kirjoittamalla luontoaiheisia kirjoja.

Aiemmin Prinsessa Takamadon lintuaiheisia valokuvia on ollut esillä Vadstenan linnassa Ruotsissa. Sekä Vadstenan linnassa näytteillä olleen että nyt Kansallisarkistossa esillä olevan näyttelyn on rahoittanut Scandinavia Japan Sasakawa Foundation. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

  • Bird Photographs -näyttely Kansallisarkistossa Rauhankatu 17, Helsinki 2.4.–16.8.2019

Lue myös: Kevätseuranta alkoi laulujoutsenten tahdissa – uljaan muuttolinnun saapuminen sykähdyttää aina

Kommentoi Facebookissa