Japanin satavuotislahja Suomelle – kymmenen japaninkirsikkapuuta

Kirsikkapuisto sai lahjoituksena kymmenen uutta puuta 150 kirsikkapuun joukkoon.

Kirsikkapuisto sai lahjoituksena kymmenen uutta puuta 150 kirsikkapuun joukkoon. (Kuva Hemmo Rättyä)

Japani lahjoittamat puut istutettiin Roihuvuoren Kirsikkapuistoon Helsingissä.

SUOMI 100 Japanin satavuotislahja Suomelle on kymmenen japaninkirsikkapuuta, jotka lahjoitettiin tänään seremoniassa Roihuvuoren Kirsikkapuistossa Helsingissä.

Puut istutti japanilainen Sakura-säätiö. Helsingin kaupunkia tilaisuudessa edusti apulaispormestari Sanna Vesikansa. Tervehdyksensä esittivät myös Japanin Suomen suurlähettiläs Jota Yamamoto, Suomi 100 -suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi, Sakura-säätiön johtaja Susumu Hasumi sekä Roihuvuoren kaupunginosan edustaja.

Lahjoitetut puut tulevat osaksi yli 150 kirsikkapuun puistoa, joka perustettiin kymmenen vuotta sitten japanilaisen liikemiehen Norio Tomidan aloitteesta. Puiston puut ovat Suomessa asuvien japanilaisten lahjoituksia Helsingille kiitokseksi siitä, että Helsinki on niin hyvä paikka asua.

Nyt istutettujen puiden lajikkeet ovat tarkkaan valitut, ne ovat Prunus serrulata ’Kiku-Shirade’, jolla on alaspäin riippuvat oksat, sekä pystympi lajike Prunus serrulata ’Amanogawa’. Pienet taimet suojellaan verkoilla kaneilta ja niitä kastellaan kolmen vuoden ajan. Puut on myös lisätty kaupungin lahjoituspuurekisteriin.

Kommentoi Facebookissa