Jari Aarnio pääsee vapaaksi – epäillään edelleen 15 vuotta sitten tapahtuneen palkkamurhan tapauksessa

Vuonna 1999 huumepoliisin päälliköksi tullut Jari Aarnio valittiin Vuoden poliisiksi vuonna 1987, Poliisin ansioristin hän sai vuonna 1995.

Vuonna 1999 huumepoliisin päälliköksi tullut Jari Aarnio valittiin Vuoden poliisiksi vuonna 1987, Poliisin ansioristin hän sai vuonna 1995. (Kuva AOP)

Kihlakunnansyyttäjä ei vaatinut entistä huumepoliisin päällikköä vangittavaksi.

RIKOSEPÄILY Poliisi otti muutama päivä sitten kiinni Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion. Hovioikeus oli juhannusviikolla vapauttanut Aarnion sekä entisenä rikollispomona tunnetun Keijo Vilhusen odottamaan niin sanotun tynnyrijutun tuomiota, joka annetaan vasta vuonna 2019.

Kiinniotto liittyi Vuosaaressa vuonna 2003 tapahtuneeseen palkkamurhaan, jossa ruotsalais-turkkilainen Volkan Ünsal houkuteltiin Suomeen. Murha oli kosto, sillä Ünsal oli vuotta aikaisemmin vienyt Tukholman lentokentän rahankuljetusryöstön yhteydessä rikoskumppaneiltaan rahaa sekä ilmiantanut muita osallisia.

Aarnion epäilty osallisuus perustuu siihen, että Aarnio olisi etukäteen tiennyt murhasta, jota hän ei kuitenkaan estänyt. Volkan Ünsalin murhasta on tuomittu neljä ihmistä elinkautiseen vankeuteen, mutta ruumista ei ole koskaan löydetty.

Perjantaina Helsingin käräjäoikeus hylkäsi Keijo Vilhusen osalta vangitsemispyynnön. Aarnion vangitsemispyyntö olisi tullut tehdä tänään puolitapäivin, mutta tutkintaa johtava kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto ei vaatinut Aarniota vangittavaksi.

– Olen nyt tutustunut kuulustelujen ja muuhun aineistoon, ja päätynyt siihen, ettei tutkinnassa ole tarvetta tällaisiin pakkokeinoihin. Tutkinta kuitenkin jatkuu edelleen, Jukka Haavisto kommentoi Ylelle.

Kihlakunnansyyttäjän mukaan aikoinaan Vuoden poliisiksi valittua Jari Aarniota epäillään kuitenkin edelleen rikoksesta.

Lue myös: Nyt Jari Aarniota epäillään murhasta – tutkinnassa 15 vuotta sitten tapahtunut palkkamurha

Kommentoi Facebookissa