Jari Sillanpää sai syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – kaikki kirkkokonsertit peruutettiin

Huumausainerikoksesta tuomion saanut Jari Sillanpää on nyt syytteessä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Huumausainerikoksesta tuomion saanut Jari Sillanpää on nyt syytteessä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. (Kuva AOP)

Laulaja vakuuttaa syyttömyyttään ja kyse ei syyttäjän mukaan ole fyysisestä koskettamisesta.

SEKSIRIKOSSYYTE Entinen tangokuningas ja Suomen suosituimpiin laulajiin kuulunut Jari Sillanpää on saanut syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa 26. helmikuuta 2020, syytteen mukaan epäillyn hyväksikäytön tekoaika on elokuu 2017 ja laittoman materiaalin levittämisen osalta syyskuu 2017.

Syyttäjä Nina Keskinen on vahvistanut medialle, että syyte ei liity mihinkään suurempaan kokonaisuuteen. Jari Sillanpään rikosepäilyissä on yksi uhri, ja kyse on muusta kuin fyysisestä koskettamisesta.

Sillanpää sai elokuussa 2018 Helsingin käräjäoikeudessa kymmenen kuukauden ehdollisen vankeustuomion kahdesta huumausainerikoksesta. Tapauksen yhteydessä tutkittiin myös Sillanpään käytössä ollut tietokone. Tuolloin laitteilla ei ollut kompromettoitua materiaalia, mutta ilmeisesti jotain on onnistuttu teknisesti palauttamaan.

– Siinä vaiheessa, kun asia on poliisilla ollut tutkinnassa, materiaalia ei ole ollut laitteilla, eli kyse on poistetusta materiaalista, syyttäjä Nina Keskinen vahvistaa Helsingin Sanomille.

Sillanpään asianajaja Riitta Leppiniemi sanoo myös, että Sillanpään tapauksessa kyse ei ole koskettelusta, eikä laulajaa siitä tai fyysisestä kanssakäymisestä syytetä. Sillanpää itse vakuuttaa syyttömyyttään asiasta ensimmäisenä uutisoineelle Iltalehdelle.

– Haluaisin avata koko jutun koko Suomelle, mutta laki estää sen kun asia on ”salattu”. Ainoastaan voin kertoa, että rikosnimikkeet ovat ja näyttävät erittäin vakavilta, mutta yhteenkään en sananmukaisesti ole syyllistynyt.

Rangaistuksena lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä voidaan tuomita vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta. Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä voidaan tuomita sakkoihin tai enintään kahden vuoden vankeuteen. Vankeus voidaan tuomita myös ehdollisena.

Jari Sillanpään on tarkoitus esiintyä lauantaina 16.11. Joensuun Carelia-salissa, tilaisuus on loppuunmyyty. Sen sijaan hänen managerinsa Lilja Kainulainen on ilmoittanut Ilta-Sanomille, että kaikki suomalaisiin kirkkoihin joulukuussa suunnitellut viisi konserttia on peruutettu.

Lue myös: Jari Sillanpää kiistää lapsipornoväitteet – ”Muistikortilla ei ole mitään laitonta materiaalia”

Kommentoi Facebookissa