Huuhkajat jalkapallon EM-kisoihin! – ”Mä olen ihan sanaton”

Huuhkajien EM-kisapaikan ratkaisseen maalin tehnhyt Jasse Tuominen pelaa seuratasolla Valko-Venäjällä BATE Borisovin joukkueessa.

Huuhkajien EM-kisapaikan ratkaisseen maalin tehnhyt Jasse Tuominen pelaa seuratasolla Valko-Venäjällä BATE Borisovin joukkueessa. (Kuva AOP)

Jasse Tuominen varmisti maalillaan Suomen paikan jalkapallon 2020 EM-kisoihin.

JALKAPALLO Jasse Tuominen teki maalin, jolla Suomi historiallisesti varmisti paikkansa jalkapallon 2020 EM-turnaukseen. Tuominen viimeisteli avausmaalin Huuhkajien voittaessa Liechtensteinin 3-0. Maali oli myös Tuomisen uran ensimmäinen A-maaottelumaali.

Haastatteluun Tuominen saapui tunteikkaana. Hänellä oli vaikeaa löytää sanoja.

– Mä olen ihan sanaton. Ihan uskomaton fiilis. Me ollaan tästä haaveiltu ja koko Suomen kansa on haaveillut. Mä en oikein tiedä, mitä mä sanoisin tällä hetkellä, Tuominen sanoi.

Tuominen pelasi todella vahvan ottelun. Hän ei ollut onnistunut maalinteossa pitkään aikaan ja nyt tuli maali todella merkittävässä pelissä.

– Olen vähän säästellyt noita maaleja viime aikoina. Hienoa, että se viimein tuli ja vielä tällaisessa matsissa. En olisi parempaan peliin maalia voinut kuvitella. Siinä vaan niin paljon tunteita oikeastaan purkautui. Olen hakenut sitä maalia niin pitkään, niin tuntui aika mielettömälle, Tuominen totesi.

Suomen historian ensimmäinen jalkapallon EM-kisapaikka tuntuu suorastaan epätodelliselta.

– On vaikea kuvailla tätä mielentilaa tällä hetkellä. Unelmoinut olen kumminkin pikkupojasta asti tästä hetkestä. Ihan mahtavaa. Ehkä eniten haluan kiittää vanhempia tietysti, jotka ovat olleet tukena. Valmentajia ja pelikavereita, ketkä ovat olleet matkan varrella mukana.

Tuominen, 24, unelmoi pikkupoikana, että tekisi maalin, jolla Suomi menisi arvokisoihin. Pihapelien unelmista tuli totta.

– En ole laskenut. Aika monta kertaa. Ehkä pieniä muistoja tuli mieleen, kun pallo meni maalin perukoille, Tuominen vastasi kysyttäessä, unelmoiko hän pienenä moisesta maalista.

Tuomisen vuosi on ollut vaikea. Maaleja ei ole tullut ja hän on joutunut valkovenäläisessä seurajoukkueessaan BATE Borisovissa vähemmälle peliajalle.

– Ihan helvetin iso apina lähti selästä. Kritiikki on ollut oikeutettua. Hyökkääjän pitää tehdä maaleja. Vuosi on ollut vaikea. Oli loukkaantuminen alkuvuodesta, mutta onneksi kuntouduin ja pääsin mukaan, Tuominen totesi.

Valmentaja Markku ”Rive” Kanerva vietiin kisapaikan varmistuttua suihkuun.

– Se on meidän oppi-isä. Se on saanut tästä jengistä joukkueen isolla J:llä. Iso kiitos Rivelle kanssa. Se sai kylmän suihkun päälle. Juhlinta pääsi käyntiin, Tuominen paljasti.

Tarkempia juhlasuunnitelmia Tuomisella ei vielä ollut.

– Katotaan mihin päädytään. Laitetaan bileet pystyyn.

Tuominen antoi myös erityiskiitokset Suomen kansalle. Hän muisti erityisesti niitä ihmisiä, jotka ovat jopa 50-60 vuoden ajan aiemmin turhaan unelmoineet historiallisesta arvokisapaikasta.

– Tää on kaikille suomalaisille, jotka tätä hetkeä ovat odottaneet. Mulla on kunnia olla mukana ja kantaa Suomen paitaa. Hienoa kaikille teille.

Haastattelu Otto Palojärvi, Helsinki

Lue myös: Brasilia ja Zico jäivät kohtaamatta – suomalaisessa jalkapallossa sysimusta karsintahistoria!

Kommentoi Facebookissa