Järkyttävä kouluampuminen vaati useita uhreja Floridassa – poliisi otti kiinni entisen oppilaan

Tragediasta selviytyneet oppilaat ja heidän omaisensa järkyttyivät Floridassa uhreja vaatineesta kouluampumisesta.

Tragediasta selviytyneet oppilaat ja heidän omaisensa järkyttyivät Floridassa uhreja vaatineesta kouluampumisesta. (Kuva AOP)

Lukioon suoritetun verilöylyn tekijä yritti poistua paikalta pakenevien oppilaiden joukossa.

KOULUAMPUMINEN Yhdysvalloissa on ehtinyt tapahtua tänä vuonna jo useita kouluampumisia. The Guardian kertoo eilen Floridassa Parklandissa tapahtuneen verilöylyn olleen jo kahdeksas uhreja vaatinut, ja toistaiseksi pahin tragedia.

Marjory Stoneman Douglas High Schoolissa tapahtuneessa ammuskelussa on kuollut 17 ihmistä ja useita on haavoittunut. Poliisi sai kiinni epäillyn tekijän nopeasti, hän on koulusta erotettu entinen oppilas, 19-vuotias Nikolas Cruz. Cruz yritti paeta kouluammuskelusta selvinneiden oppilaiden joukossa.

Ampuja oli varustautunut AR-15-kiväärillä, ammuksilla, savupommeilla sekä kaasunaamarilla. Alustavien tietojen mukaan Cruz olisi yrittänyt saada oppilaat ja opettajat ulos koulusta ja tulilinjalle laukaisemalla palohälyttimen. Tämä epäonnistui osittain, kun osa luuli hälytyksen liittyvän aiemmin päivällä järjestettyyn pelastautumisharjoitukseen.

Miami Herald -lehti kertoo Cruzin olleen poikkeuksellisen kiinnostunut erilaisista aseista, joita hän oli esitellyt sosiaalisessa mediassa. Cruz oli erotettu koulusta kurinpidollisena toimenpiteenä, jota ei toistaiseksi ole tarkemmin määritelty. Koulutoverit kertovat lehdelle tekijän tuoneen aikaisemmin muun muassa luoteja kouluun ja hän olisi uhkaillut muita oppilaita.

Kommentoi Facebookissa