Krista Pärmäkoski taisteli jälleen olympiamitalin – pronssi jaettiin täsmälleen samalla ajalla!

Krista Pärmäkosken talviolympialaiset ovat alkaneet hienosti, tuloksena jo toinen mitali.

Krista Pärmäkosken talviolympialaiset ovat alkaneet hienosti, tuloksena jo toinen mitali. (Kuva AOP)

Suomalainen saavutti idolinsa Marit Björgenin ja jakaa hänen kanssaan pronssimitalin.

OLYMPIALAISET Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski on Suomen suurimpia mitalitoivoja Pyeongchangin talviolympiakisoissa, eikä ikaalislainen 27-vuotias urheilija ole pettänyt odotuksia. Pärmäkoski otti jo avausmatkaltaan yhdistelmähiihdosta pronssia, ja tänään mitalitili sai jatkoa hurjan taistelun jälkeen.

Naisten 10 kilometrin vapaan tyylin olympiakultaan hiihti ylivoimaisen näytöksen jälkeen Norjan yllättäjä Ragnhild Haga, reilun 20 sekunnin erolla hopeaa saavuttaneeseen Ruotsin Charlotte Kallaan.

Pronssimitalista käytiin sitten sitäkin tiukempi taisto. Mitali näytti jo menevän Norjan kokeneelle 37-vuotiaalle Marit Björgenille, joka oli viimeisissä väliajoissa muutaman sekunnin suomalaista edellä.  Vielä 1,6 kilometriä ennen maalia eroa oli 1,6 sekuntia norjalaisen eduksi.

Pärmäkoski yltyi kuitenkin huikeaan taisteluun, ja ylitti lopulta maaliviivan täsmälleen samalla ajalla kuin norjalainen. Pärmäkoski kertoo kymmenen vuotta vanhemman Björgenin olevan hänen idolinsa, jota on seurannut jo pikkutytöstä saakka.

– Mietin vain viimeisen 10 potkun aikana, että nämä pitää vielä jaksaa. Huikea taistelu ja hauskaa, että saimme jakaa pronssimitalin, iloinen Krista Pärmäkoski kommentoi.

Lopussa saatiin vielä jännittää Yhdysvaltain Jessica Digginsin tuloa maaliin, mutta amerikkalainen joutui lopulta taipumaan ja oli viides. Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen oli sijalla 20 ja Laura Monosen sijoitus oli 23.

Kommentoi Facebookissa