Järkyttävä suurpalo Lontoossa – ihmisiä jäi loukkuun tornitalon ylimpiin kerroksiin

Asukkaiden mukaan vuonna 1974 valmistuneen Grenfell Towerin palohälyttimet eivät toimineet.

Asukkaiden mukaan vuonna 1974 valmistuneen Grenfell Towerin palohälyttimet eivät toimineet. (Kuva AOP)

Lontoon länsiosassa sijaitsevassa 24-kerroksisessa tornitalossa syttyi yöllä suuri tulipalo.

ONNETTOMUUS Lontoon länsiosassa Pohjois-Kensingtonissa sijaitsevassa 24-kerroksisessa Grenfell Towerissa syttyi viime yönä tulipalo. Talossa on yhteensä 120 asuntoa.

Asukkaiden mukaan vuonna 1974 valmistuneen rakennuksen palohälyttimet eivät toimineet. Rakennusta oli remontoitu viime vuosina, mutta asukkaat olivat jo aikaisemmin esittäneet huolensa rakennuksen sekä koko alueen paloturvallisuudesta.

Lontoon pormestarin Sadiq Khanin mukaan pelastustöihin on osallistunut 250 palomiestä, sata lääkintähenkilöstöön kuuluvaa sekä sata poliisia. Pelastushenkilökunta on toistaiseksi onnistunut pääsemään rakennuksen 20. kerrokseen asti.

Rakennusta pidettiin tarpeeksi turvallisena, että sammutustöitä voitiin jatkaa myös sisätiloissa, mutta tilannetta tarkkaillaan jatkuvasti.

Silminnäkijät raportoivat aikaisemmin loukkuun jääneistä ihmisistä katsomassa epätoivoisesti ikkunanraoista ulos ja odottamassa apua. Sairaaloihin on toimitettu ainakin 50 ihmistä ja poliisi on toistaiseksi vahvistanut 12 kuolonuhria. Elonmerkkejä ei ole enää nähty.

Uhreja uskotaan löydettävän enemmän, kun pelastustyöt etenevät. Monet asukkaat ovat edelleen kadoksissa. Rajuna riehuneen tulipalon syttymissyytä ei toistaiseksi tiedetä.

Kommentoi Facebookissa