Jättipotin voittajat eivät ole vieläkään ilmoittautuneet – missä piileskelevät 90 miljoonan voittajat?

Viiteen osaan jaettuna voittosumma on 18 miljoonaa euroa kullekin osuuden ostaneelle.

Viiteen osaan jaettuna voittosumma on 18 miljoonaa euroa kullekin osuuden ostaneelle. (Kuva Veikkaus)

Voittopotti maksettaisiin onnekkaille jo noin viikon päästä, kun kolme viikkoa on kulunut arvonnasta.

RAHAPELIT Jos lottovoittaja ei muutaman tunnin sisällä voitostaan ilmoittaudu Veikkaukselle, lehtien lööpeissä jo lukee, että miljoonapotin voittaja on kateissa. Tämä oli tilanne esimerkiksi silloin, kun joku pelasi miljoonavoiton Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Jos ihminen oikeasti on kateissa, poliisi ryhtyy etsimään häntä. Parhaassa tapauksessa medialle lähetetään kuvalla ja tuntomerkeillä varustettu tiedote kadoksissa olevasta henkilöstä. Mutta ei lottovoittaja kateissa ole. Hän vain ei ole ilmoittautunut ensitilassa Veikkaukselle.

Nyt etsitään Loimaan Prismassa Eurojackpotissa kaksi viikkoa sitten 90 miljoonaa euroa voittaneita. Jättipotti osui viiden hengen porukalle. Kukin kuittaa 18 miljoonaa euroa, jos porukassa todella on viisi. Veikkaus ehti jo järjestää voiton kunniaksi näyttävän ilotulituksen Loimaalla viime lauantaina.

Viiden osuuden lappu on voitu ostaa esimerkiksi siten, että viisi asiakasta on omia aikojaan ostanut yhden osuuden. Voittajat eivät välttämättä edes tunne toisiaan, eivät ole ehkä koskaan nähneetkään. Tuoreet miljonäärit voivat myös olla jostain muualta kuin Loimaalta.

Tuntuu epätodennäköiseltä, että yksikään viidestä toisiaan tuntemattomasta voittajasta ei olisi kahden viikon sisällä vaivautunut ilmoittautumaan Veikkaukselle. Luulisi että ainakin yhdeltä pettää hermo ja hän vie kupongin Veikkauksen päämajaan. Mutta yksikään ei ole siellä näyttäytynyt.

On muitakin tapoja pelata Eurojackpotia viiden osuuden lapulla. Vakiintunut viiden hengen porukka on voinut tehdä kirjallisen sopimuksen siitä, että peliä pelataan porukalla. Samalla on voitu sopia siitä, että pidetään mölyt mahassa, jos miljoonavoitto osuu kohdalle.

Baareista löytyy useita porukoita, jotka toimivat siten, että porukan vetäjä lunastaa esimerkiksi kymmenen osuuden lapun, ja kantapöydässä kaverit lunastavat oman osuutensa – jos sattuvat olemaan paikalla. Tuollaiset porukat voivat olla vakiintumattomia ja kirjallista sopimusta porukkapelistä ei ole tehty. Mukana ovat ne, jotka sattuvat olemaan paikalla, kun porukan vetäjä lyö laput pöytään.

Joskus käy niinkin, että osa lapuista jää porukan vetäjän kouraan, kun kukaan ei ole kiinnostunut niitä lunastamaan. Jälkikäteen halukkaita lapun lunastajia löytyisi kyllä riittävästi.

Mahdollista on sekin, että viiden osuuden kupongin on lunastanut yksi ainoa henkilö. Siinä tapauksessa salaisuus on kaikkein helpoin pitää omana tietona tai ainakin perhepiirissä. On ymmärrettävää, että miljoonavoittoja saaneet eivät halua julkisuuteen. Äkkirikastumisesta voi seurata myös harmia ja tiedetään tapauksia, että lottovoittaja on joutunut vaihtamaan asuinpaikkaa ja järjestämään kotiinsa vartioinnin.

Ei Eurojackpotin voittajien ilmoittautumisella mikään kiire ole. Rahat voittaja tai voittajat saavat tililleen vasta viikon päästä, silloin on kulunut kolme viikkoa arvonnasta. Heillä on kuitenkin vielä lähes vuosi aikaa ilmoittautua.

Jos voittajat eivät ilmoittaudu vuoden sisällä, voittosumma 90 miljoonaa euroa siirretään pelin yhteiseen niin sanottuun monikansalliseen voittorahastoon.

Kommentoi Facebookissa