Jenna Laukkaselle uinnin EM-hopeaa sprintissä – aika on uusi Pohjoismaiden ennätys

Tämän kauden maailmantilastossa Jenna Laukkanen on nyt kolmanneksi nopein.

Tämän kauden maailmantilastossa Jenna Laukkanen on nyt kolmanneksi nopein. (Kuva AOP)

Kööpenhaminan EM-uinnit lähtivät käyntiin rytinällä, Suomi sai myös sijat 10, 12 ja 14.

UINTI SC Vuokatin Jenna Laukkanen oli keskiviikkoillan aluksi 50 metrin rintauinnin välierien kolmas tuloksella 29,90. Parannusta aamun alkueräaikaan tuli kolme sadasosaa.

Kun finaalin aika koitti, Laukkanen jysäytti komean parannuksen vauhtiinsa jääden vain 0,18 sekuntia Euroopan mestaruuteen uineelle Ruta Meilutytelle ajalla 29,54. Pronssia otti Sophie Hansson reilun kahden kymmenyksen päässä Laukkasesta.

– Huh huh, olipas tiukka kisa, Laukkanen hehkutti.

– Taidan olla vähän hitaasti käynnistyvä uimari, kun noin paljon paremmin meni kuin välierissä tunti sitten. Kyllä tämä hopea maistuu tosi hyvälle, on ollut niin vaikea vuosi takana, että tämä on tosi kova juttu, vaikka kultaa ei tällä kertaa tullutkaan, hän jatkoi.

Aika 29,54 on myös uusi Pohjoismaiden ennätys. Edellinenkin oli Laukkasen nimissä kahden vuoden takaisista EM-uinneista, jolloin aika 29,71 tuotti kultaa. Tämän kauden maailmantilastossa Laukkanen on nyt kolmanneksi nopein.

Ida Hulkko jäi rintauintisprintin finaalipaikasta vaivaiset seitsemän sadasosasekuntia. Hulkon kello pysähtyi aikaan 30,24. Sijoitus oli kymmenes. Andrei Tuomola pettyi vauhtiinsa 50 metrin rintauinnin välierissä. Tuomola oli 14:s ajalla 26,77. Aamun alkueristä hänen vauhtinsa putosi 0,14 sekuntia. Finaaliin vaadittiin 26,31.

Mimosa Jallowin tie 100 metrin selkäuinnissa nousi pystyyn välierissä. 58,30 tuotti 12. sijan. Tulos jää vain 0,06 sekuntia Jallowin omasta SE-ajasta, mutta se ei jyväskyläläistä tyydyttänyt:

– Ei kovin hyvä uinti, käännökset jäivät jotenkin tosi hitaiksi, ja loppu oli tuskaa. Jalat kuolivat tuossa viimeisellä altaanvälillä. Yllättävän kova aika siihen nähden, Jallow myönsi.

Jallowin ohjelmassa on vielä torstaina 50 metriä perhosta, lauantaina selkäuinti ja vapaata sunnuntaina.

  • Lähde Suomen Uimaliitto

Kommentoi Facebookissa