Jenny Rautionaho säväytti jälleen Planicassa

Jenny Rautionaho leiskauttaa siivua Planicassa. (Kuva AOP)

Jenny Rautionaho oli Planican suurmäessä 13:s. Se on kaikkien aikojen toiseksi paras suomalaisen saavuttama arvokisasijoitus naisten mäkihypyssä.

MÄKIHYPPY Jenny Rautionahon muutaman viikon takainen kammokaatuminen oli Planican MM-kisoissa kaukainen muisto vain. Rautionaho onnistui MM-kisoissa hienosti molemmissa henkilökohtaisissa kilpailuissa.

Keskiviikkona hypätyssä suurmäen kisassa Rautionaho oli peräti 13:s. Se on suomalaisten kaikkien aikojen toiseksi paras arvokisasijoitus henkilökohtaisissa kilpailuissa. Julia Kykkänen oli Val di Fiemmessä 2013 kymmenes.

Rautionaho hyppäsi avauskierroksella 126 metriä. Toisella kierroksella hyppy kantoi 124,5 metriä.

Normaalimäen kisasta karsiutunut Kykkänen onnistui suurmäessä hänkin hyvin tämän kauden esitystensä valossa. Kykkänen nähtiin toisella kierroksella sijoituksen oltua 28:s.

MM-kultaa voitti Kanadan Alexandra Loutitt, joka toi Kanadaan ensimmäisen mäenlaskun arvokisavoiton. Norjan Maren Lundby otti hopeaa ja moninkertainen maailmanmestari, Saksan Katharina Althaus pronssia.

Planicassa kisattiin keskiviikkona myös miesten yhdistetyn joukkuekisa. Siinä Suomi sijoittui viidenneksi oltuaan mäkiosuuden jälkeen kuudes. Suomen joukkueessa kisasivat Ilkka Herola, Arttu Mäkiaho, Otto Niittykoski ja Eero Hirvonen.

Kultaa voitti Norja. Saksa saavutti hopeaa ja Itävalta pronssia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Karu tuloslista: Norjalle neloisvoitto – Perttu Hyvärinen parhaana suomalaisena 13:s

Kommentoi Facebookissa