Karu tuloslista: Norjalle neloisvoitto – Perttu Hyvärinen parhaana suomalaisena 13:s

Perttu Hyvärinen on hiihtänyt Suomen maajoukkueessa jo vuosien ajan. (Kuva AOP)

Miesten 15 kilometrin MM-hiihto oli norjalaisten juhlaa. Perttu Hyvärinen ylsi ainoana suomalaisena 20 parhaan joukkoon.

HIIHTO Norja juhli odotetusti Planican MM-kisojen miesten 15 kilometrin hiihdossa, joka kilpailtiin väliaikalähtönä vapaalla tyylillä. Norjalaiset ottivat neloisvoiton ja kuuden kärjessä oli viisi norjalaista.

Simen Hegstad Kruger hiihti kultaa, Harald Amundsen hopeaa ja Hans Christer Holund pronssia. Johannes Kläbo oli neljäs, Ruotsin William Poromaa viides ja Sjur Röthe kuudes.

Suomalaisittain ei ollut suuremmin juhlittavaa. Perttu Hyvärinen oli parhaana suomalaisena 13:s hävittyään kärjelle puolisentoista minuuttia.

Hyvärinen menestyi odotusten mukaan. Sen sijaan 24:nneksi sijoittunut Niko Anttola oli iloinen yllättäjä aikuisten arvokisadebyytissään. Nuorten maailmanmestari Anttola on hyvällä tiellä uudeksi Iivo Niskaseksi, jollaista hänestä ennustetaan.

Remi Lindholm oli maalissa 32:s. Kisoihin varamiehen paikalta noussut Markus Vuorela oli 43:s.

Iivo Niskanen jätti 15 kilometrin kilpailun väliin. Hän keskittyy perjantain viestiin sekä sunnuntaina hiihdettävään 50 kilometrin kilpailuun, joka on Planicassa hänen päämatkansa.

15 kilometrin kilpailu antoi surullisen kuvan siitä, millä tasolla suomalaisten vapaa hiihtotapa kulkee kansainvälisessä vertailussa. Kehitys on vapaalla taantunut, mutta Anttola voi tulevaisuudessa pelastaa Suomen uskottavuuden.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisnaisilla odotetun vaisua hiihtoa Planicassa

Kommentoi Facebookissa