Suomalaisnaisilla odotetun vaisua hiihtoa Planicassa

Krista Pärmäkoski on ollut Suomen naisten maastohiihdon kantavia voimia jo pitkään. (Kuva Olympiakomitea)

Kerttu Niskanen oli 10 kilometrin hiihdossa parhaana suomalaisena yhdeksäs. Eveliina Piippo päihitti Krista Pärmäkosken heidän sijoitustensa oltua 16:s ja 17:s.

HIIHTO Yhdysvaltain Jessica Diggins teki historiaa voittamalla MM-kultaa Planicassa naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa, joka vietiin läpi väliaikalähdöllä. Digginsistä tuli ensimmäinen henkilökohtaisen matkan MM-kultaa voittanut yhdysvaltalaishiihtäjä.

Kaksi himmeämpää mitalia menivät Ruotsiin. Frida Karlsson otti hopeaa hävittyään Digginsille 14 sekunnilla. Ebba Andersson saavutti pronssia 19,5 sekuntia kärkeä hitaampana.

Suomalaisittain odotukset eivät olleet korkealla ja suomalaistulokset olivatkin odotusten mukaisia. Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena yhdeksäs jäätyään Digginsistä 56,6 sekuntia.

Eveliina Piippo oli toiseksi parhaana suomalaisena 16:s päihitettyään sijalle 17 jääneen Krista Pärmäkosken 0,9 sekunnilla. Piippo ja Pärmäkoski jäivät kärjestä minuutin ja 15 sekuntia.

Jasmi Joensuun sijoitus oli 32:s. Hän jäi kärjestä yli kaksi minuuttia.

Kukaan suomalaishiihtäjistä ei ollut YLE:n tv-haastatteluissa tyytyväinen suoritukseensa. Sinänsä oli yllätys, että Piippo päihitti Pärmäkosken, mutta Piippo oli pettynyt, koska hänen tavoitteensa oli sijoittua kymmenen parhaan joukkoon.

Niskanen pärjäsi suunnilleen tasonsa mukaisesti. Pärmäkoski oli selkeä alisuorittaja ja Joensuulle vapaa hiihtotapa ei ole vahvuus.

10 kilometrin kilpailu antoi viimeisen niitin sille, että Piippo on mukana torstaina viestissä. Niskasen ja Pärmäkosken valitseminen viestiin on selviö. Neljäs Suomen viestijoukkueen kilpailija on joko Joensuu, Anne Kyllönen tai Johanna Matintalo.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomelle historian paras tulos sekajoukkuemäestä

Kommentoi Facebookissa