Jesse Puljujärven putki päättyi – suomalainen seurakaveri kuitenkin sankarina

Jesse Puljujärvi on palannut Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä

Jesse Puljujärvi palasi Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä. (Kuva AOP)

Mikko Koskinen torjui Edmonton Oilersille voiton. Aleksander Barkovin maali ei riittänyt Florida Panthersille voittoon. Los Angeles Kingsin Rasmus Kupari teki NHL-kauden avausmaalinsa.

JÄÄKIEKKO Edmonton Oilersin tähtipelaajien Jesse Puljujärven ja Connor McDavidin putket katkesivat NHL:ssä lauantaina, mutta se ei estänyt Oilersia voittamasta. Edmonton kukisti Vancouver Canucksin vieraissa 2-1.

Kautensa yli odotusten aloittanut Puljujärvi oli päässyt pisteille kauden ensimmäisessä kuudessa ottelussa, mutta jäi nyt kiikaritehoille. McDavid oli kirjauttanut jokaisessa kuudessa ottelussa vähintään kaksi tehopistettä, mutta joutui nyt tyytymään yhteen syöttömerkintään.

Se McDavidin syöttöpiste tuli voittomaaliksi muodostuneesta Leon Draisaitlin 2-0 -osumasta. Edmonton oli kärsinyt edellisessä ottelussaan kauden ensimmäisen tappionsa, mutta palasi pikaisesti voittokantaan.

Edmontonin voiton takuumiehenä hääri Mikko Koskinen. Kaukalon ykköstähdeksi valittu suomalaisvahti venyi kiekon eteen 29 kertaa. Koskinen menetti nollapelinsä vasta seitsemän sekuntia ennen loppua.

Florida Panthersin pitkä putki katkesi rankkarikisassa

Aleksander Barkovin maali ei auttanut Florida Panthersia voittoon NHL:ssä lauantaina. Kauden ensimmäisen tappionsa kärsinyt Florida hävisi Boston Bruinsin hallissa voittolaukauskilpailun päätteeksi 2-3.

Barkov vei kolmannessa erässä Floridan 2-1 -johtoon ylivoimalla. Panthers-kapteeni laukoi kiekon verkkoon suoraan Jonathan Huberdeaun poikittaissyötöstä.

Barkov ei saanut kiekkoa verkkoon voittolaukauskilpailussa. Rankkarikisan ainoa onnistuja oli Bostonin Charlie Coyle, joka oli maalannut myös varsinaisella peliajalla.

Florida oli voittanut kauden kahdeksan ensimmäistä otteluaan. Nyt tuli siis ensimmäinen tappio.

NHL:n ennätys on 10 peräkkäistä voittoa kauden alusta laskettuna. Siihen ovat pystyneet Toronto Maple Leafs syksyllä 1993 ja Buffalo Sabres syksyllä 2006. Panthersia parempaan putkeen on pystynyt lisäksi vain Montreal Canadiens syksyllä 2015 (9 voittoa).

Barkov kasvatti kauden saldonsa lukemiin 5+5=10. Hän nousi jakamaan suomalaisten NHL-pistepörssin kärkipaikkaa Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon (5+5=10) kanssa.

Suurlupaus Rasmus Kupari maalinteossa

Rasmus Kupari vietti NHL-uransa ensimmäistä kahden tehopisteen iltaa lauantaina. 21-vuotias suomalaishyökkääjä auttoi Los Angeles Kingsin 5-2 -kotivoittoon Montreal Canadiensista.

Kupari (1+1) sai tililleen ottelun voittomaaliksi muodostuneen 3-1 -osuman. Los Angeles voitti kauden ensimmäisen ottelunsa, mutta oli sen jälkeen hävinnyt kuusi kamppailua peräkkäin.

– Tämä oli valtava juttu joukkueen itseluottamukselle. Jokainen jätkä teki todella hyvää työtä. Jatketaan tästä ja otetaan mukaan kaikki positiiviset asiat tämän päivän voitosta, Kupari sanoi 14 NHL-ottelun kokemuksella Los Angeles Kingsin verkkosivuilla.

Kupari teki ensimmäisen NHL-maalinsa viime toukokuussa. Hän oli iskenyt kuluvan kauden ensimmäisen osumansa Kingsin edellisessä ottelussa torstaina.

Kupari osui torstaina läpiajosta. Nyt hän laukoi kiekon verkkoon ylivoimalla aloitusympyrän kaarelta.

– Vaikea sanoa (kummasta maalista olen iloisempi). Olen aina iloinen, kun teen maaleja. Tämä taisi olla toistaiseksi elämäni laukaus. Olen iloinen siitä, mutta en voi sanoa kumpi oli parempi. Kumpikin tuntui todella hyvältä, Kupari intoili.

Teksti Jussi Lehmola ja Otto Palojärvi

Lue myös: Aleksander Barkov kohun keskellä ratkaisijana – Sebastian Ahon hurja vire jatkuu

Kommentoi Facebookissa