Jokereille hikiset pakkopisteet – ”Voiton arvo on iso”

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti KHL:n kellariosaston joukkueen HK Sotshin 3-2. Antti Pihlström teki kaksi maalia.

JÄÄKIEKKO KHL-ottelut jatkuivat Helsingissä keskiviikkona tyhjien katsomoiden edessä, kun Jokerit sai Pasilaan vieraakseen HK Sotshin. Vierasjoukkue on jo menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, mutta laittoi Jokerit koville.

Jokerit onnistui voittamaan kovan taistelun jälkeen 3-2. Henri Ikonen teki kauden ensimmäisen KHL-maalinsa ja Antti Pihlström onnistui maalinteossa kahdesti.

– Kun pelataan paljon, niin leveydestä tarvitaan maaleja. Tänään niitä saatiin Pihlströmiltä kaksi ja Ikoselta kauden ensimmäinen. Ne olivat enemmän kuin tärkeitä meille, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi seuransa nettisivuilla.

Jokerit joutui KHL:n kellariosaston joukkueen kanssa yllättävinkin koville. Marjamäki iloitsi, että hänen joukkueensa sai käännettyä pelin voitokseen.

– Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta eikä tunnetta tahdottu saada oikein mistään. Hienosti joukkue käänsi pelin voitoksi. Voiton arvo on iso, siitä pitää iloita ja kerätä energiaa kohti perjantaita, Marjamäki sanoi.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Jokerit on KHL:n läntisen konferenssin sarjataulukossa viidentenä ja taistelee vielä pudotuspelien kotiedustakin. Pudotuspeliviivan alapuolella ensimmäisenä oleva Moskovan Spartak on Jokereita kuitenkin vain viisi pistettä perässä.

Sotshin kaltaiset pakkopisteottelut Jokereiden pitää voittaa, jos se aikoo mieliä pudotuspeleihin. Runkosarjasta Jokereilla on pelaamatta vielä 15 ottelua.

Perjantaina Jokerit saa vieraakseen Torpedo Nizhni Novgorodin ja lauantaina Metallurg Magnitogorskin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL:n maalipörssin kärjessä – Mikko Rantanen lähellä ennätystä

Kommentoi Facebookissa