Jokereille pudotuspelipaikka tuskien illassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit varmisti pudotuspelipaikkansa tappiollakin. Kolme Jokereiden pelaajaa joutui jättämään ottelun kesken.

JÄÄKIEKKO Jokerit varmisti KHL:n pudotuspelipaikkansa, vaikka hävisi torstain kotiottelussaan Dinamo Minskille voittolaukauskisan päätteeksi lukemin 2-3. Paljoa riemuittavaa Jokereille ei illan annista jäänyt.

Jokereiden maalivahti Anders Lindbäck loukkaantui toisessa erässä. Pelin joutuivat Jokereiden pelaajista jättämään kesken myös John Norman ja Henrik Haapala. Brian O’Neill sekä Peter Regin olivat ottelusta sivussa, joten sairastuvalla on Jokereilla ruuhkaa.

– Ikäviä loukkaantumisia. Toivottavasti ei mitään pahempaa ja saataisiin ukkoja takaisin, kun neljä peliä on runkosarjaa jäljellä, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuransa nettisivuilla.

Piste siis riitti Jokereille pudotuspelipaikan varmistamiseen jo nyt. Jäljellä Jokereilla on vielä neljä runkosarjaottelua, joissa ratkeaa runkosarjan sijoitus. Runkosarja päättyy ensi torstaina.

Pudotuspeleissä haaste tulee olemaan Jokereilla todella kova. Vastustaja tulee joukosta TsSKA Moskova, SKA Pietari, Dynamo Moskova, Lokomotiv Jaroslavl.

Sairastuvalla pitkälti ratkeaa, onko Jokereilla tiedossa pitkä kevät. Jos avainpelaajia on useita sivussa, ei tarvitse olla kristallipallonlukija ennustaakseen, että taival pudotuspeleissä päättyisi ensimmäisellä kierroksella.

Runkosarjan loppuun saakka Jokerit pelaa kotiottelunsa tyhjille katsomoille. Myös pudotuspeleissä lienee todennäköistä, ettei yleisöä Hartwall-areenalle päästetä. Kotiyleisön kannustuksesta ei tule olemaan apua toisin kuin venäläisvastustajalla, joka saa kotiotteluissaan päästää väkeä halliin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kultaleijonat säkenöivät NHL:ssä – ensimmäinen nollapeli ja ensimmäinen maali

Kommentoi Facebookissa