Raskaat ajoneuvoyhdistelmät yöllisissä onnettomuuksissa – tukkirekka ja aura-auto yritettiin ohittaa epäonnisesti

Tukkirekkaa ohittaneen henkilöauton kuljettaja oli ohituskaistalle päästyään hiljentänyt vauhtia kaistalla olleen lumen vuoksi.

Tukkirekkaa ohittaneen henkilöauton kuljettaja oli ohituskaistalle päästyään hiljentänyt vauhtia kaistalla olleen lumen vuoksi. (Kuvituskuva AOP)

Oulun seudulla tapahtui useampi liikenneonnettomuus torstain ja perjantain välisenä yönä.

LIIKENNETURVALLISUUS Kempeleessä Pohjantiellä tapahtui myöhään torstai-iltana liikenneonnettomuus, jonka seurauksena kaatui raskas ajoneuvoyhdistelmä. Pohjantie oli poikki pohjoisen suuntaan menevien kaistojen osalta.

Onnettomuus tapahtui Pohjantiellä pohjoisen suuntaan ajettaessa hieman Tupoksen ABC:n jälkeen. Henkilöauto oli lähtenyt ohittamaan tukkirekkaa. Kuljettaja oli ohituskaistalle päästyään hiljentänyt vauhtia kaistalla olleen lumen vuoksi, jolloin takana tullut toinen henkilöauto oli törmännyt edellään olleen henkilöauton perään.

Törmäyksen kohteeksi joutuneen auton kuljettaja oli menettänyt autonsa hallinnan, ja törmännyt viereisellä kaistalla olleeseen ajoneuvoyhdistelmään. Yhdistelmän perävaunu oli lähtenyt luisumaan, ja kaatunut osittain ajokaistoille.

Poliisin saamien tietojen mukaan onnettomuudessa säästyttiin vakavilta henkilövahingoilta. Tapahtunutta tutkitaan tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Juttuvinkki: Kolme nuorta aikuista menehtyi auto-onnettomuudessa – nokkakolari rekka-auton kanssa

Pohjantiellä tapahtuneessa toisessa onnettomuudessa osallisina olivat aura-auto ja raskas ajoneuvoyhdistelmä. Poliisin saamien tietojen mukaan aura-auto oli aurannut tien vasenta kaistaa Poikkimaantien ja Kajaanintien ramppien välissä kohti pohjoista.

Raskaan ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja oli lähtenyt ohittamaan aura-autoa oikeanpuoleista ajokaistaa pitkin. Yhdistelmä oli törmännyt ohitustilanteessa aura-autoon, joka oli ajautunut poikittain ja rikkonut moottoritien keskikaidetta. Onnettomuus tapahtui noin klo 03.30. Tapahtumapaikalla on ohjattu liikennettä kiertotien kautta.

Kuusamontiellä Oulun Hannusperällä oli henkilöauton ja perävaunun yhdistelmää Kuusamon suuntaan kuljettanut ulkopaikkakuntalainen mies ajautunut ojaan. Tapahtumapaikalle menneen poliisipartion tekemien tutkimusten perusteella miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Kuljettaja oli menettänyt auton hallinnan sillä seurauksella, että auto ja perävaunu olivat suistuneet vastaantulevan liikenteen ajokaistan yli ojaan. Tätä tapahtumaa tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Onnettomuus tapahtui aamulla hieman ennen klo neljää.

Lue myös: Nuori kuljettaja aiheuttaa joka viidennen kuolonkolarin – kolmannes turmakuljettajista päihtyneitä

Kommentoi Facebookissa