Jokerit kellisti Traktorin – vastustaja sikaili

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti Traktor Tsheljabinskin 5-2. Voittoa varjosti ikävä tilanne, jossa Saku Mäenalanen telottiin pelikyvyttömäksi.

JÄÄKIEKKO Jokerit otti rankan vieraskiertueensa toisessa ottelussa voiton, kun Traktor Tsheljabinsk taipui maalein 2-5. Jokerit johti ottelua jo 4-0, eikä Traktorin orastava loppukiri riittänyt.

Traktor hallitsi avauserässä, mutta David Sklenicka ampui Jokerit 1-0 -johtoon. Toisessa erässä Brian O’Neill ja Jordan Schroeder maalasivat lukemat jo 3-0:aan.

Kolmannessa erässä Veli-Matti Savinainen teki Jokereiden neljännen maalin. Traktor sai sen jälkeen pari maalia 21 sekunnin sisään, mutta lopussa Antti Pihlström iski tyhjiin tehden kauden ensimmäisen KHL-maalinsa.

– Pelasimme mielestäni laadukkaan kiekkopelin ja suoritus oli aika tasainen kauttaaltaan. Hyvä tunne oli koko ajan vaihtopenkillä, että joukkue käy neljällä sylinterillä, kuudella pakilla ja Lindbäck oli hyvä maalilla, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Voitto tuli, mutta Jokerit koki myös ikävän takaiskun. Traktorin Igor Poligalov taklasi Saku Mäenalasta törkeästi suoraan päähän.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Mäenalanen talutettiin pukusuojaan, eikä hän kyennyt enää pelaamaan. Poligalov passitettiin suihkuun.

– Pahannäköinen tilanne. Lääkärit tutkivat ja katsotaan, mikä on tilanne, Marjamäki kommentoi.

Jokerit oli maanantaina hävinnyt vierasottelussa Moskovan Spartakille jatkoajalla 2-3, mutta sai siitäkin ottelusta yhden pisteen. Voitto Traktorista nosti Jokerit läntisen konferenssin sarjataulukossa kuudenneksi. Jokerit on pelannut otteluita muita joukkueita vähemmän oltuaan syksyllä koronakaranteeneissa.

Jokerit pelaa vieraskiertueellaan vielä viisi ottelua. Seuraava peli on ohjelmassa perjantaina Ufassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuorille Leijonille tiukat karanteenisäännöt – kuplaa ei kannata puhkaista

Kommentoi Facebookissa