Jokerit kertoi sen virallisesti – tavoitteena paluu SM-liigaan 2023

Jokerit juhlii maalia (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit hakee paikkaa SM-liigaan kaudelle 2023-2024. Ensi kaudelle Jokereilla ei ole edustusjoukkuetta miesten sarjoissa.

JÄÄKIEKKO Jokerit julkaisi keskiviikkona tiedotteen tulevaisuuden suunnitelmistaan. Odotetusti Jokereilla on tavoitteena palata SM-liigaan kaudella 2023-2024.

Kaudella 2022-2023 Jokereilla ei ole edustusjoukkuetta missään miesten sarjassa, mutta juniorijoukkueet jatkavat toimintaansa normaalisti. Tämä ei tullut yllätyksenä. Paluuprosessia SM-liigaan ei voi toteuttaa muutamassa kuukaudessa.

Helmikuun lopulla Jokerit vetäytyi venäläisrahoitteisesta KHL-sarjasta Venäjän aloitettua raukkamaisen sotansa Ukrainassa. Huhtikuussa Jokerit sitten vahvisti virallisesti, ettei se jatka KHL:ssä toimintaansa.

Jokerit viimeisteli pääomistajansa Jari Kurrin johdolla lopullisen irtautumisensa KHL:stä ja seuran osaomistaja sekä pääyhteistyökumppani Norilsk Nickel Harjavalta Oy:stä. Kurri jätti samalla paikkansa KHL:n hallituksessa.

– Jokereissa on KHL-aikana tehty systemaattisesti töitä suomalaisen jääkiekkoilun kehittämiseksi. Tavoitteemme on ollut rakentaa mahdollisimman hyvät olosuhteet pelaajille ja valmentajille. Samaan aikaan on rehellistä todeta, että jääkiekon ulkopuolisiin asioihin liittyvät kysymykset ovat vaikuttaneet seuran maineeseen. Teemme kaikkemme, jotta ihmisten luottamus Jokereiden toimintaan saadaan palautettua, kertoo Jokereiden tiedotteessa.

Jokereiden taustayhtiö Jokerit Hockey Club Oy on siirtynyt sataprosenttisesti Jari Kurrin omistukseen. Seuran tiedotteen mukaan yhtiön omistus rakennetaan jatkossa aidosti ja läpinäkyvästi vastuulliselle ja kestävälle pohjalle. Jokerit Hockey Club Oy:llä on toiminnalleen helsinkiläisseuran logon ja nimen oikeudet omistavan junioriorganisaatio Helsingin Jokerit ry:n tuki.

– Arvostamme Jari Kurrin suoraselkäistä ratkaisua irrottaa Jokerit KHL:stä. Seisomme täysin hänen ja Jokerit Hockey Club Oy:n takana seuran tulevaisuuden rakentamisprosessissa, sanoo Helsingin Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström.

Jokereiden tavoitteena on palata kotimaiseen Liigaan kaudelle 2023-2024. Helsinkiläisseura tulee jättämään määräaikaan mennessä lisenssihakemuksensa, jonka Liigan yhtiökokous käsittelee.

– Meillä on paljon töitä edessä liigakelpoisuutemme rakentamisessa ja parhaillaan seuraan etsitään rinnalleni uutta omistuspohjaa. Olen luottavainen, että pystymme kaikki Liigan vaatimat kriteerit täyttämään, toteaa Kurri.

– Yhteistyö Helsingin Jokerit ry:n kanssa jatkuu normaalisti, vaikka edustusjoukkueen toiminnan osalta ensi kausi on rakennusvuosi. Kevään aikana on ollut hienoa nähdä, että suomalaisilla yrityksillä ja yksityishenkilöillä on tahtoa olla mukana Jokereiden tarinan uudessa luvussa, kertoo Jokereiden toimitusjohtaja Sami Kauhanen.

Jokerit on pelannut kotiottelunsa vuodesta 1997 lähtien Helsingin Ilmalassa sijaitsevassa areenassa, joka siis ennen tunnettiin nimellä Hartwall-areena. Mikäli areenan omistuspohjassa ei kuitenkaan tulevaisuudessa tapahdu muutoksia, etsii Jokerit itselleen uuden kodin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien MM-leiri jatkuu – mukana 16 olympiavoittajaa

Kommentoi Facebookissa