Jokerit nappasi todella kovan voiton – playoff-paikka lähes varma

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit päätti Metallurg Magnitogorskin kymmenen ottelun voittoputken.

JÄÄKIEKKO Viime aikoina kehnoja otteita esittänyt Jokerit otti sunnuntaina yhden kauden komeimmista voitoistaan lyötyään vierasottelussa Metallurg Magnitogorskin 5-2. Itäisessä konferenssissa kolmantena oleva Metallurg lähti otteluun kymmenen ottelun voittoputkessa.

Markus Hännikäinen maalasi Jokerit ensimmäisessä erässä 1-0 -johtoon. Saku Mäenalanen osui toisessa erässä kahdesti ja kahden erän jälkeen tilanne oli Jokereille 3-0.

Metallurg pääsi kolmannessa erässä maalin päähän, mutta Veli-Matti Savinaisen ja Iiro Pakarisen maalit päättivät kotijoukkueen kirin.

Jokerit oli täysi vastakohta edellisissä otteluissa nähdystä Jokereiden joukkueesta.

– Kova oli haaste, mutta joukkue oli hyvin valmistautunut ja sitoutunut. Ehkä lopussa vähän näkyi se, että ollaan kolme peliä putkeen hävitty, kun vastustaja teki kaksi maalia. Hienosti klaarattiin ja mielestäni olimme tuon verran parempia. Ansaitsimme kaksi pistettä, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Marjamäki kehui maalintekijöitään.

– Hännikäinen, Pakarinen ja Mäenalanen tekevät töitä molempiin suuntiin ja saivat siitä tänään palkinnon tehojen muodossa. Heidänkaltaisiaan pelaajia tarvitsemme, hän sanoi.

Anders Lindbäck palasi Jokereiden tolppien väliin pitkän tauon jälkeen. Hän oli itse varmuus.

– Rehellisesti sanottuna meillä on ollut ikävä Lindbäckiä. Hienoa, että hän tuli nyt takaisin ja mahdollisti meille tänään voiton. Vastustajalla oli vaarallinen ylivoimapeli, mutta Lindbäck peittää niin paljon, että pystymme tiettyjä pelejä jättämään hänelle, Marjamäki suitsutti.

Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa viidentenä. Joukkueella on pelaamatta runkosarjasta viisi ottelua, joista kaksi voittoa riittäisi pudotuspelipaikan varmistamiseen. Todennäköisesti Jokerit on mukana pudotuspeleissä, vaikka häviäisi kaikki viisi otteluaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Patrik Laine teki maalin ja kunnostautui myös nyrkein – ”Hän otti haasteen vastaan”

Kommentoi Facebookissa