Jokerit on sillassa – alkaako kesäloma jo tiistaina?

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit on hävinnyt pudotuspelisarjassa Lokomotiv Jaroslavlia vastaan jo kolme ottelua. Yhteenkään tappioon ei Jokereilla enää ole varaa.

JÄÄKIEKKO Jokerit pelasi pudotuspelisarjassa Jaroslavlissa sunnuntaina toistaiseksi parhaan ottelunsa, mutta se ei riittänyt voittoon. Lokomotiv Jaroslavl voitti jatkoerämaalilla 3-2 Jokereiden noustua ensin 0-2 -tappioasemasta tasatilanteeseen.

Oma koira puri Jokereita. Teemu Pulkkinen, Jokereiden monivuotinen pelaaja, ampui Lokomotivin voittomaalin, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu 16 minuuttia.

Jokerit teki pudotuspelisarjassa ensimmäisen maalinsa vasta kahdeksannessa erässä. Ensimmäiset ottelut Jokerit oli hävinnyt 0-1 ja 0-5.

Ensimmäinen erä oli Jokereilta kolmannessa ottelussa surkea.

– Jos on 2-0 häviöllä ottelusarjassa, ei voi pelata tuollaista ensimmäistä erää. Syvissä vesissä pitää ymmärtää, miten tässä sarjassa pärjätään, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi seuransa nettisivuilla.

Sami Lepistön ja Nicklas Jensenin maalit olivat kuitenkin laiha lohtu. Voittoon asti Jokereiden panos ei riittänyt tälläkään kertaa, vaikka peliä joukkue hallitsi toisessa erässä selvästi.

– Joukkue teki ison ryhtiliikkeen ja pelasi erinomaisen toisen ja hyvän kolmannen erän. Jatkoerässä näkyi, että energiat olivat lopussa, mutta meillä oli siinäkin omat tonttimme. Voitto olisi tarvittu, mutta nyt se meni vastustajalle, Marjamäki harmitteli.

Kupletin juoni on se, että Jokereiden pitää voittaa sarjassa neljä seuraavaa ottelua. Yksikin tappio tietää kesälomaa.

Seuraava ottelu pelataan Jaroslavlissa tiistaina. Jos sen ottelun Jokerit häviää, voivat joukkueen pelaajat aloittaa kesälomansa.

Tällä hetkellä ei näytä kovinkaan todennäköiseltä, että Jokerit voisi pudotuspelisarjan voittaa. Joukkueen pelillinen vire ei kurinalaista Lokomotivin joukkuetta vastaan riitä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK kuroi Lukon etumatkaa – Kouvolassa nähtiin pelottava tilanne

Kommentoi Facebookissa