Jokerit tyhjeni – SM-liiga sai kovia vahvistuksia, kuten Marko Anttilan

Marko Anttila on voittanut olympiakultaa ja MM-kultaa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Jokerit tyhjeni SM-liigaan ja Sveitsiin, mutta useita suomalaisia on yhä pelaamassa KHL:ssä Venäjän sotatoimista ja ansiotason romahtamisesta huolimatta.

JÄÄKIEKKO Jokerit ilmoitti viime perjantaina keskeyttäneensä kautensa KHL:ssä. Käytännössä on virallista ilmoitusta vaille selviö, ettei Jokereiden toiminta KHL:ssä tule jatkumaan enää koskaan.

Maanantaina Jokerit oli purkanut jo 15 pelaajasopimustaan. Kymmenen pelaajaa siirtyi SM-liigaan.

Leijonien olympiakultasankareista Marko Anttila jatkaa kauttaan Ilveksessä. Aiemmin ”Mörkö” on kiekkoillut Ilveksessä 2004-2011.

Olympiafinaalissa Anttilan laukauksen maaliin ohjannut ja Leijonien olympiakullan ratkaissut Hannes Björninen siirtyy puolestaan kasvattajaseuraansa Pelicansiin, jossa pelasi myös viime kaudella.

Olympiakultajoukkueen puolustaja Niklas Friman palaa HPK:hon. Hän voitti siellä Suomen mestaruuden 2019.

HIFK sai Jokereista Iiro Pakarisen sekä Teemu Turusen. Molemmat ovat pelanneet HIFK:ssa aiemminkin. Pakarinen oli Pekingissä voittamassa olympiakultaa.

Tappara sai Jokereista Otto Leskisen ja Veli-Matti Savinaisen. Jälkimmäinen on pelannut Tapparassa aiemminkin.

Henri Ikonen siirtyy Jokereista Lukkoon. Hän ei ole pelannut Lukossa aiemmin.

Kärpät sai Jokereista Julius Junttilan ja David Sklenickan. Lisäksi Kärppiin siirtyi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki, jonka tieltä Lauri Mikkola sai potkut.

Jokereiden maalivahti Janne Juvonen, puolustaja Tommi Kivistö sekä hyökkääjä Kalle Kossila jatkavat uraansa puolestaan Sveitsissä. Kolmikon uudet seurat eivät ole vielä kuitenkaan virallisesti tiedottaneet sopimuksista.

Myös Markus Hännikäisen ja Petteri Lindbohmin sopimukset Jokereiden kanssa on purettu. Heidän uudet seuransa lienevät selvillä pian.

KHL:n pudotuspeleissä on mukana useita suomalaisia. Moni haluaisi lähteä kotiin, mutta toiset aikovat pelata kauden loppuun.

Suomalaisista olympiavoittajista KHL:n pudotuspeleissä ovat mukana myös Markus Granlund, Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen (Salavat Julajev Ufa), Ville Pokka (Avangard Omsk), Frans Tuohimaa (Neftehimik Nizhnekamsk), Harri Säteri (Sibir Novosibirsk), Jussi Olkinuora (Metallurg Magnitogorsk) ja Joonas Nättinen (Severstal Tsherepovets). He jatkavat pelejään sopimusvelvoitteidensa takia.

Pelaajille voi esittää kuitenkin avoimen kysymyksen moraalista ja ansiotasosta. Tässä asioita, joita kultasankarien kannattaisi miettiä:

Ukrainan sota on Venäjän valtiolta brutaali teko ja KHL myös avoimesti näyttää sotatoimia tukevan.

Venäjän valtio on uhannut Suomea sotilaallisilla toimilla, jos Suomi liittyy Natoon.

Suomen Jääkiekkoliitto on ilmoittanut, että Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettava kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle.

Kansainvälisten pakotteiden takia ruplan arvo on romahtanut. Samalla romahtaa KHL-pelaajien ansiotaso.

Suomen valtio ei suosittele kansalaistensa matkustamista Venäjälle. Venäjältä ei myöskään pääse kotiin enää lentoteitse kovinkaan yksinkertaisesti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Sotshin olympialaiset olivat 2000-luvun versio Berliinin olympialaisista

Kommentoi Facebookissa