Suomi lähettää Ukrainaan aseellista materiaaliapua – ”Päätös ei vaaranna kansallista puolustuskykyä”

– Päätös on historiallinen, pääministeri Sanna Marin sanoi tiedotustilaisuudessa. (Kuva Stina Virkamäki/ Valtioneuvoston kanslia)

Suomi luovuttaa rynnäkkökivääreitä, patruunoita ja kertasinkoja.

UKRAINA Tasavallan presidentti on valtioneuvoston esityksestä päättänyt, että Suomi luovuttaa Ukrainalle materiaaliapuna 2500 kappaletta rynnäkkökiväärejä, 150000 kappaletta patruunoita rynnäkkökivääreihin, 1500 kappaletta kertasinkoja ja 70000 kappaletta taistelumuonapakkauksia.

Ukraina on Venäjän sotilaallisen hyökkäyksen jälkeen pyytänyt Euroopan unionin sekä Naton jäsenmailta materiaaliapua. Useat EU:n jäsenmaat ovat ilmoittaneet luovuttavansa materiaaliapuna Ukrainalle erilaisia aseita ja ampumatarvikkeita. Ukrainan tilanne on Venäjän hyökkäyksen jälkeen erittäin vaikea ja tarve myös puolustusmateriaalille välitön.

– Apu saadaan nopeasti perille. Päätös ei vaaranna kansallista puolustuskykyä. Päätös on historiallinen, pääministeri Sanna Marin sanoi tiedotustilaisuudessa.

Tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan yhteinen kokous on käsitellyt Ukrainan tilannetta ja mahdollista materiaaliapua Ukrainalle. Aikaisemmin tasavallan presidentti päätti kansainvälisenä apuna Ukrainalle luotiliivien, komposiittikypärien ja ensihoidon yksikköjen luovuttamisesta.

Valtioneuvosto päätti myös antaa luvan Virolle luovutettujen tykkien edelleen luovuttamisesta Ukrainalle. Lisäksi EU:n ulkoministerit ovat päättäneet, että EU tukee Ukrainaa Euroopan rauhanrahaston kautta.

Lue myös: Suomi lähettää lisää tukea Ukrainalle – luotisuojaliivejä, kypäriä ja kaksi ensihoitoasemaa

Kommentoi Facebookissa