Jopa 1,7 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia tällä viikolla – yhteensä 712 miljoonaa euroa

Jos veronpalautus ei näy tilillä heti veronpalautuspäivän aamulla, tilin saldo kannattaa tarkistaa uudestaan iltapäivän puolella. (Kuvituskuva Fotolia)

Elokuun veronpalautuspäivä on asiakasmäärältään vuoden suurin.

VEROTUS Verohallinto maksaa veronpalautuksia asiakkaille joka kuukausi heinäkuusta joulukuuhun sitä mukaa kun asiakkaiden verotus valmistuu. Noin 1,7 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia keskiviikkona 3. elokuuta. Elokuun jälkeen seuraavan kerran veronpalautuksia maksetaan 5. syyskuuta.

Asiakkailta vaaditaan tänäkin vuonna hieman malttia veronpalautusten kanssa, sillä kaikilla rahat eivät näy tilillä heti aamulla. Verohallinto maksaa veronpalautukset tileille päivän aikana keskiviikkona.

– Jos veronpalautus ei näy tilillä heti aamulla, tilin saldo kannattaa tarkistaa uudestaan iltapäivän puolella. Jos rahat eivät sittenkään näy tilillä, veronpalautusten maksupäivä on voinut siirtyä. Oman tilanteen voi käydä tarkistamassa OmaVerosta, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta kertoo.

Maksupäivä on voinut siirtyä esimerkiksi, jos

  • asiakas tai hänen puolisonsa on täydentänyt esitäytettyä veroilmoitusta
  • Verohallinto on saanut verotuksen vaikuttavia tietoja muualta esitäytetyn veroilmoituksen lähettämisen jälkeen
  • oikea tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa
  • veronpalautusta on käytetty verojen maksuksi
  • veronpalautus on ulosmitattu.
  • Jos tilinumero jäi ilmoittamatta, veronpalautus lähetetään maksuosoituksena

Jos asiakas ei ole muistanut ilmoittaa Verohallinnolle ajantasaista tilinumeroa, veronpalautuksen saa maksuosoituksena eli rahalähetyksenä.

– Elokuussa veronpalautuksia maksetaan maksuosoituksena noin 21 000 henkilölle. He voivat lunastaa veronpalautukset myöhemmin eri tavoin Nordeasta, Villman kertoo.

Tilinumero kannattaa kuitenkin ilmoittaa OmaVerossa, vaikka veronpalautus olisikin maksettu maksuosoituksena. Jos maksuosoitusta ei lunasta Nordeasta, veronpalautus palautuu takaisin Verohallinnolle muutaman viikon kuluttua. Jos tilinumeron on ilmoittanut siihen mennessä, Verohallinto maksaa rahat asiakkaan tilille.

Veronpalautuspäivän lisäksi elokuussa on sekä jäännösveron eli mätkyjen että kiinteistöveron eräpäivät. Jäännösveron eräpäivä on 1.8. noin 300 000 asiakkaalla. Maksettavaa heillä on yhteensä 108 miljoonaa euroa. Kiinteistöveron eräpäivä on maanantaina 8.8. noin 1,9 miljoonalla asiakkaalla. Heillä maksettavaa on yhteensä 353 miljoonaa euroa.

– Jos asiakkaalla on nyt elokuussa sekä veronpalautuspäivä että kiinteistöveron eräpäivä, on hyvä huomata, että kiinteistöveroa ei kuitata automaattisesti maksetuksi veronpalautuksista. Vero pitää siis muistaa maksaa itse, Villman neuvoo.

Oman palautuspäivän näkee sekä OmaVerosta että verotuspäätöksestä. Myös jäännösveron ja kiinteistöveron maksutiedot löytyvät OmaVerosta ja verotuspäätöksestä.

Lue myös: Myöhässä maksetuista veroista kertyi korkoja 7 miljoonaa – noin 40 000 suomalaisella on edelleen maksamatta mätkyjä

Kommentoi Facebookissa