Joulukuusi valtion mailta? – Kyllä vain se onnistuu pohjoisessa, kun muistat mobiililuvan

Joulupuu noudetaan tien varresta, korkeintaan parinkymmenen metrin etäisyydeltä.

Joulupuu noudetaan tien varresta, korkeintaan parinkymmenen metrin etäisyydeltä. (Kuva Metsähallitus)

Lupa oikeuttaa hakemaan enintään kolme metriä pitkän joulukuusen valtion monikäyttömetsistä.

JOULUKUUSI Joulukuusen voi hakea valtion metsästä – kun on ensin hankkinut siihen luvan. Lapin ja Pohjanmaa-Kainuun alueilla on käytössä mobiililupapalvelu. Luvan voi ostaa myös Tiedekeskus Pilkkeestä Rovaniemeltä.

Lupa oikeuttaa hakemaan enintään kolme metriä pitkän joulukuusen valtion talouskäytön piirissä olevista monikäyttömetsistä. Enontekiön, Utsjoen ja Inarin kunnissa joulukuusiluvalla joulupuuksi saa hakea ainoastaan männyn.

Joulupuu noudetaan tien varresta, korkeintaan parinkymmenen metrin etäisyydeltä. Joulupuuta ei saa hakea suojelu- tai retkeilyalueilta.

Luvan ostajan on hyvä ensimmäiseksi varmistaa alueen kuuluminen Metsähallituksen metsätalouskäytössä oleviin metsiin. Helpoiten asian voi tarkistaa menemällä verkko-osoitteeseen www.retkikartta.fi ja valitsemalla kartasta tason ”metsätalouden monikäyttömetsät”.

Mobiililuvan voi ostaa soittamalla numeroon 0606 05 61145. Mobiililuvan hinta on 5,09 euroa + matkapuhelinmaksu. Ennen soittoa on hyvä lukea ohjeet luvan hankkimiseen verkko-osoitteesta: www.metsa.fi/joulukuusilupa.

  • Lähde Metsähallitus

Lue myös: Saako rapussa pitää ovikranssia ja muita tärkeitä kysymyksiä

Kommentoi Facebookissa