Joulun menoliikenne on sujunut rauhallisesti – pahoilta ruuhkilta ja onnettomuuksilta on vältytty

Joulun menoliikenne on tänä vuonna jakautunut kahdelle päivälle, ja se näkyy selvästi liikennemäärissä.

Joulun menoliikenne on tänä vuonna jakautunut kahdelle päivälle, ja se näkyy selvästi liikennemäärissä. (Kuva Fotolia)

Viime vuosien joulut ovat sujuneet tieliikenneonnettomuuksien näkökulmasta hyvin.

LIIKENNE Joulun menoliikenne on tänä vuonna jakautunut pääsääntöisesti kahdelle päivälle. Tämä näkyy selvästi liikennetilanteessa. Sekä perjantaina että lauantaina liikenne on sujunut rauhallisesti.

Liikennemäärät ovat olleet suurempia kuin normaalina talviperjantaina, mutta ruuhkilta ja pahoilta onnettomuuksilta on vältytty.

– Liikennemäärät olivat lauantaina sen verran hillittyjä, että ne eivät aiheuttaneet ruuhkia tai nopeuksien alenemisia pääväylillä. Sen sijaan asiointiliikenne on ruuhkauttanut teitä paikoin taajamissa, erityisesti suurten ostoskeskusten lähistöillä, kertoo Traffic Management Finlandin liikennekeskuspäivystäjä Petra Latvasalo.

Liikenteen huipputunnit sijoittuivat ennusteiden mukaisesti Etelä-Suomessa puolenpäivän tienoille ja pohjoisempana iltapäivän tunteihin.

– Pakkasen vuoksi suolausta ei ole voitu hyödyntää liukkaudentorjunnassa, joten varsinkin rampeilla ja risteysalueilla on ollut pakkasliukkautta. Malttia ja joulumieltä on selkeästi ihmisillä ollut mukana liikenteessä, Latvasalo jatkaa.

Onnettomuustietoinstituutin kokoamista tiedoista selviää, että viime vuosien joulut ovat sujuneet tieliikenneonnettomuuksien näkökulmasta hyvin. Viimeisen kymmenen vuoden aikana erityisesti jouluina 2009 ja 2010 on sattunut enemmän onnettomuuksia.

Molempina vuosina joulua edeltäville päiville sattui lumisadetta ja yksittäisinä päivinä tapahtui jopa yli 500 liikenneonnettomuutta. Jouluaatot osuivat tuolloin myös torstaille ja perjantaille, jolloin menoliikenne tyypillisesti keskittyy vain muutamalle tai jopa yhdelle päivälle.

Lue myös: Joulu ruuhkauttaa liikennettä – täältä löydät häiriötiedotteet, kelikamerat ja teiden kunnossapitotiedot

Kommentoi Facebookissa