Juha Sipilää lyönyt mies tuomittiin sakkorangaistukseen – ”Nyt tulee kunnolla turpiin”

Juha Sipilä kertoi miehen uhanneen vielä sanallisesti lyönnin jälkeen.

Juha Sipilä kertoi miehen uhanneen vielä sanallisesti lyönnin jälkeen. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kansalia)

Helsingin käräjäoikeuden mukaan teon motiivi liittyi Sipilän toimintaan poliitikkona.

PAHOINPITELY Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 38-vuotiaan miehen pahoinpitelystä 80 päiväsakkoon, joista kertyi miehen tuloilla yhteensä 480 euroa. Entinen pääministeri ja nykyinen kansanedustaja Juha Sipilä oli ylittänyt tietä eduskuntatalon lähistöllä 7. tammikuuta, kun vastaantulija löi häntä.

Tuomion saanut mies oli tunnistanut liikennevaloissa Sipilän entiseksi pääministeriksi. Mies lähti suojatiellä Sipilän perään.

– Selvästi nyrkki kumahti selkään, Juha Sipilä kertoi oikeudessa.

Sipilä puhui teon aikaan puhelimessa ja kuvaili voimankäyttöä, kuinka ”tämän kokoinen mies horjahti”. Lyönnistä ei aiheutunut vammoja. Sipilä kertoi miehen uhanneen vielä sanallisesti lyönnin jälkeen.

– Nyt tulee kunnolla turpiin.

Käräjäoikeus totesi miehen motiivin liittyneen Sipilän asemaan poliitikkona, eikä tuomion perusteluiden mukaan vastaavanlaisille teoille pidä antaa jalansijaa Suomessa. Rangaistusta kovennettiin myös miehen aikaisemman rikostaustan vuoksi. Sipilä ei vaatinut mitään korvauksia.

Tapahtuneesta oli eri medioissa nähtävissä valvontakameratallenne, jonka silloinen eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola oli vuotanut. Eduskunnan kansliatoimikunta irtisanoi Savolan maaliskuussa, ei kuitenkaan niinkään vuodon johdosta, vaan vilpillisestä toiminnasta.

Savola salasi pitkään osuutensa kuvamateriaalin vuotamisessa, ja käynnisti sen sijaan selvityksen, jossa epäilyksen kohteena olivat hänen alaisensa. Irtisanomisestaan hallinto-oikeuteen valittanut Savola myös vihjasi poliisin mahdollisesti vuotaneen nauhan.

Lue myös: Poliisi selvitti Juha Sipilään kohdistuneen pahoinpitelyn – ”Pääsimme tekijän jäljille omien tutkimusten perusteella”

Kommentoi Facebookissa