Juhannuksena ei vältytty hukkumisilta – tyhjä soutuvene ennakoi surullisesti päättyvää etsintätehtävää

Hukkumisten määrä on viime vuosikymmeninä vähentynyt, mutta viime vuoden 165 menehtynyttä on silti merkittävä. (Kuvituskuva Fotolia)

Viranomaiset ovat toistaiseksi vahvistaneet viisi hukkumistapausta.

HUKKUMISET Viranomaiset ovat vahvistaneet toistaiseksi yhteensä viisi juhannuksen aikana tapahtunutta hukkumistapausta. Juhannusaattona yksi ihminen hukkui Laukaassa Keski-Suomessa, ja toinen Ristijärvellä Kainuussa.

Juhannuspäivänä mieshenkilö löytyi hukkuneena Iisalmessa Koljonvirralla. Pelastuslaitoksen sukeltaja löysi veteen vajonneen henkilön menehtyneenä noin 18 metriä rannasta. Poliisi jatkaa asiaa kuolemansyyntutkintana.

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että juhannuspäivänä Paraisilla Airistontiellä olevalla uimarannalla hukkui 69-vuotias mieshenkilö. Poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn tutkintana.

Hätäkeskus oli saanut juhannusaattona puolen päivän aikoihin myös ilmoituksen, jonka mukaan oli tehty havainto tyhjillään olevasta soutuveneestä. Vene oli ankkuroitu Ämmänsataman lähelle Kalajoelle. Veneessä oli havaittavissa tavaraa, mutta henkilöistä ei ollut havaintoja.

Pelastuslaitos, poliisi ja rajavartiolaitos suorittivat etsintää ja alueelta löydettiin viitteitä, että joku olisi voinut joutua veden varaan. Mukana etsinnöissä oli myös Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa, jonka etsintävene löysi veneilijän vedestä hukkuneena lauantaina 25.6.2022 klo 16 aikoihin läheltä veneen löytöpaikkaa.

  • EDIT 12.00: Lisätty Lounais-Suomen poliisin tiedot

Lue myös: Puolet viime vuonna hukkuneista oli yli 67-vuotiaita – päihtymisellä merkitystä yli 40 prosentissa tapauksista

Kommentoi Facebookissa