Jukka Raitalan ura Huuhkajissa ohi – teki kahdesti historiaa

Huuhkajien EM-puolustaja Jukka Raitala palasi HJK:hon 13 vuoden tauon jälkeen. (Kuva Veikkausliiga)

Jukka Raitala vahvisti maanantaina, ettei häntä nähdä enää Suomen A-maajoukkueessa.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen puolustaja Jukka Raitala vahvisti maanantaina tiedotustilaisuudessa lopettavansa uransa maajoukkueessa. Raitala, 34, keskittyy jatkossa peleihinsä HJK:ssa.

Päätöstään maajoukkuepelien lopettamisesta Raitala oli harkinnut pitkään.

– Viime MM-karsintojen jälkeen pitkään pohdiskelin jatkoa maajoukkueessa. Oli muutto Suomeen ja palasin HJK:hon. Tulin siihen ratkaisuun, että en enää ole maajoukkueen käytettävissä, Raitala sanoi.

Raitalan mukaan päätökseen ei liittynyt erikoisempia asioita.

– Mitään sen suurempaa draamaa ei ollut. Hyvää keskustelua oli tästä Riven (päävalmentaja Markku Kanerva) kanssa viimeisinä kuukausina. Oma elämäntilanne on sellainen, että haluan arvojeni mukaan toimia ja viettää enemmän aikaa kotona.

Raitala ehti pelata A-maajoukkueessa 2009-2021 ja edusti Suomea 64 A-maaottelussa. Hän oli mukana myös 2021 EM-kisoissa sekä 2009 nuorten EM-kisoissa. Molemmat lopputurnauspaikat olivat historiallisia.

– Ihan fantastisia vuosia takana. Hyviä muistoja ja ei niin hyviä muistoja. Tietysti haikein fiiliksin lopetan, mutta olen sinut tämän tilanteen kanssa. Jatkossa katson pelejä katsomon puolelta ja jatkan Huuhkajien fanittamista, Raitala sanoi.

Hienoin muisto maajoukkueeseen liittyy syksyyn 2019, kun Suomi varmisti EM-kisapaikkansa. Historiallinen tapahtuma koettiin silloin marraskuussa Töölön stadionilla ottelussa Liechtensteinia vastaan.

– Tietysti koko ne EM-karsinnat 2019 ja kliimaksina se Liechtenstein-kotivoitto. Ehkä se Liechtenstein-peliä edeltänyt viikko on jäänyt mieleen tosi vahvasti. Siinä oli tietysti isot odotukset, paljon jännitystä ja paljon tunteita mukana.

Viimeisen A-maaottelunsa Raitala pelasi viime vuoden marraskuussa Zenicassa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Hän sai punaisen kortin.

– Punaisella ulos maajoukkueesta. Aika klassinen, niin sanotusti, Raitala naurahti.

Päävalmentaja Kanerva kulki Raitalan kanssa yhdessä pitkän tien. He tekivät historiaa kahdesti.

– Pitkä yhteinen taival on ollut Jugin kanssa. Hänellä on valtava määrä ollut maaotteluja ja varmaankin kaikissa olen ollut mukana. Nuorten maajoukkueessa päävalmentajana ja A-maajoukkueessa ensin kakkosvalmentajana ja sitten päävalmentajana, Kanerva sanoi.

– Pitkä taival on kuljettu yhdessä ja kirjoitettu kahdesti historiaa, kun mentiin nuorten kanssa EM-kisoihin ja myöhemmin myös senioreiden kanssa, Kanerva jatkoi.

Kanerva olikin tiedotustilaisuudessa haikealla mielellä.

– Jos ajatellaan Jukkaa pelaajana, niin aina olen arvostanut häntä. Hän on äärimmäisen ammattimainen, tunnollinen, luotettava ja ennen kaikkea hieno joukkuepelaaja. Kiitos Jugi tästä taipaleesta. Ikävä tosiaan tulee.

Raitala on pelannut ammattilaisena ulkomailla Saksassa, Hollannissa, Espanjassa, Tanskassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Nyt hän pelaa HJK:ssa, missä pääsi ensi kertaa europelien lohkovaiheeseen, kun HJK selviytyi Eurooppa-liigaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK voitti ”kyseenalaisella” maalilla – FC Lahti ja HIFK saivat kunnolla turpaansa

Kommentoi Facebookissa