HJK voitti ”kyseenalaisella” maalilla – FC Lahti ja HIFK saivat kunnolla turpaansa

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

HJK johtaa sarjaa nyt viidellä pisteellä. FC Lahden ja HIFK:n tilanne on tyvipäässä surkea.

JALKAPALLO HJK kasvatti johtonsa Veikkausliigassa viiteen pisteeseen voitettuaan sunnuntain kotiottelussaan SJK:n maalein 2-1. Tiukan taiston ratkaisu nähtiin 87. minuutilla, kun Perparim Hetemajn pusku meni sisään.

SJK:sta maalia protestoitiin. Tilannetta pidettiin paitsiona. Tuomaristo ei maalia kuitenkaan hylännyt.

HJK oli ottelussa vaikeuksissa ja sai huokaista helpotuksesta. SJK:lla oli paikkoja voittoonkin ja se oli ensimmäisellä puoliajalla parempi joukkue. Toisella puoliajalla HJK nosti tasoaan.

HJK on toisena olevaa KuPSia viisi pistettä edellä, mutta lauantaina Suomen Cupin voittanut KuPS on pelannut yhden ottelun vähemmän. KuPS kohtaa seuraavassa ottelussaan 28. syyskuuta SJK:n ja tappio siitä ottelusta veisi KuPSin mestaruustaistossa jo pahaan tilanteeseen, koska taisto ei olisi sillä enää omissa käsissä.

Sunnuntaina pelattiin myös kolme alemman jatkosarjan ottelua. VPS voitti Tampereella Ilveksen 3-2, AC Oulu voitti kotonaan HIFK:n 4-1 ja IFK Mariehamn murjoi FC Lahden Ahvenanmaalla peräti 6-0.

Ilveksen fanit vaativat VPS-tappion jälkeen joukkueensa päävalmentajan Toni Kallion eroa. Perusteita vaatimuksille löytyy, koska kausi on ollut Ilvekseltä hyvin heikko, kuten sarjataulukon kymmenes tila osoittaakin.

Ilves on sentään lähellä sarjapaikkansa säilyttämistä. FC Lahden ja HIFK:n osalta taistelu keskittynee suoran putoamisen välttämiseen.

FC Lahti on yhdeksän pistettä sarjajumbo HIFK:ta edellä. Pelaamatta on neljä kierrosta, joten HIFK:n on käytännössä voitettava kaikki neljä otteluaan säilyttääkseen sarjapaikkansa ainakin jatkokarsintaan saakka. Se voisi vielä pelastaa päävalmentaja Mixu Paatelaisen uskottavuuden, joka on karissut viime aikoina kuin joulukuusi loppiaisena.

Yleisömäärät eivät sunnuntaina päätä huimanneet. Tampereella katsojia oli 811, Oulussa 862 ja Maarianhaminassa 810. Helsingissäkin HJK:lle tärkeä ottelu veti vain 2237 katsojaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KuPS juhlii Suomen Cupin voittoa – katsojan putoaminen pelästytti

Kommentoi Facebookissa