KuPS juhlii Suomen Cupin voittoa – katsojan putoaminen pelästytti

KuPS voitti Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. (Kuva AOP)

KuPS voitti Suomen Cupin finaalissa FC Interin 1-0.

JALKAPALLO Kuopion Palloseura saavutti toisen perättäisen jalkapallon Suomen Cupin mestaruutensa kaadettuaan finaalissa Helsingin Olympiastadionilla Turun FC Interin 1-0. Voittomaali syntyi varsinaisen peliajan lopulla.

KuPSin sankarina kunnostautui Gabriel Bispo. Hän puski voittomaalin 88. minuutilla.

Ottelun palkintojenjako viivästyi, kun katsoja putosi katsomosta ottelun päätyttyä. Hengenvaaraa pudonneella katsojalla ei ole.

KuPSille Suomen Cupin mestaruus oli siis toinen perättäinen. Samalla KuPS varmisti paikkansa ensi kaudeksi europeleihin, joka sille oli käytännössä lähes varma jo muutenkin.

Suomen mestari pääsee Mestareiden liigan karsintaan. Suomen Cupin voittaja ja Veikkausliigan mitalijoukkueet tai europelikarsintojen voittaja pääsevät Konferenssiliigan karsintaan,

KuPS taistelee Veikkausliigassa mestaruudesta HJK:n kanssa ja tähyää tuplaan. Koskaan KuPS ei ole voittanut vielä tuplaa eli pääsarjan ja cupin mestaruutta saman kauden aikana.

Veikkausliigan mestaruuden KuPS voitti viimeksi 2019. Cupin mestaruuden se on sen jälkeen voittanut 2021 ja 2022.

Veikkausliigan sarjataulukossa KuPS on toisena. Eroa kärjessä olevaan HJK:hon sillä on kaksi pistettä. HJK voitti viime kaudella tuplan, jota se ei siis uusi tänä vuonna.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK taisteli Roomassa – ylivoimainen vastustaja teki selvää jälkeä

Kommentoi Facebookissa