Jukurit voitti heikon HIFK:n vaisussa näytelmässä – ”Ei ollut kummoinen”

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita.

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita. (Kuva Liiga)

Jukurit voitti HIFK vaisussa ottelussa maalein 3-1.

JÄÄKIEKKO HIFK ja Jukurit tarjosivat maanantaina SM-liigassa reilulle 6000 katsojalle erittäin vaisun näytelmän. Jukurit voitti ottelun 3-1.

Vaikka Jukurit voitti ja sai kolme sarjapistettä, ei joukkueen päävalmentaja Olli Jokinen ollut silti tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Ei ollut kyllä kovin kummoinen 60-minuuttinen meiltä. Erittäin hyvää maalivahtiapeliä ja pystyimme puolustamaan hyvin ydintä tarpeeksi jämäkästi. Erikoistilanteet ratkaisivat tämän illan ottelun. Meillä yksi ylivoimamaali, yksi alivoimamaali ja kaveri sai yhden ylivoimalla. Ei ollut kovinkaan kummoinen esitys meiltä, mutta tänään meillä ei ollut millään muulla väliä kuin sillä, että saimme kolme sarjapistettä, Jokinen kommentoi.

Jukurit matkusti suoraan Helsingistä tilauslennolla kohti Luulajaa, missä se kohtaa Luleå HF:n CHL:n pudotuspelissä.

– Olen erittäin ylpeä pelaajista, että he pystyivät hoitamaan tämän, sillä kaikilla on kuitenkin se huominen peli mielessä. Aika säästöliekillä mentiin, mutta tänään tällä tavalla. Tiedetään kyllä, että tämä ei riitä huomenna, eikä tämä riitä perjantainakaan, Jokinen summasi.

Juhamatti Aaltonen nousi maanantain ottelussa isoon rooliin. Hän teki 2-0-maalin toisessa erässä alivoimalla.

Juhi kyllä innostuu pelaamaan ja on fiksu pelaaja. Mun mielestä fiksujen pelaajien pitää alivoimaa pelatakin. Hän pystyy hyvin lukemaan peliä ja saa siitä alivoimasta virtaa viisi-viisi-pelaamiseenkin. Juhi on ollut meille päivästä yksi lähtien pelaamassa alivoimaa ja tulee pelaamaan loppukaudenkin, Jokinen kehui.

Jukurit on sarjassa kahdeksantena. Kolmannen perättäisen tappionsa kokenut HIFK on sijalla 10.

Toisessa maanantaina pelatussa ottelussa KooKoo voitti Kuopiossa KalPan 4-3. KalPa on sarjassa viidentenä ja KooKoo sijalla 12.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: ”Izvestija-turnaus” siirtyi Sveitsiin – Leijonien ryhmässä paljon kokemusta

Kommentoi Facebookissa