”Jumalaton helpotus että onnistuttiin” – suomalaisen sankarilaivan historiassa toinen traaginen tapaus

Norstream joutui vaikeaan pelastustehtävään Englannin rannikolla, kun toinen rahtialus upposi melkoisessa aallokossa.

Norstream joutui vaikeaan pelastustehtävään Englannin rannikolla, kun toinen rahtialus upposi melkoisessa aallokossa. (Kuvituskuva Fotolia)

Rahtilaivan päällikkö sanoo, että oli ilmiselvää mennä auttamaan uppoavaa laivaa.

HAVERI Suomalaisen rahtilaivan Norstreamin miehistö onnistui viikonvaihteessa pelastamaan nopeasti uponneen Fluvius Tamar -rahtialuksen koko miehistön Englannin kanaalin suulla. Uppoava alus ehti lähettää keskiyöllä hätäkutsun, joka vastaanotettiin lähistöllä olleessa Bore-varustamon aluksessa.

Päivän Lehti kertoi tapauksesta artikkelissa Seitsemän pelastettiin uppoavasta laivasta – suomalaisalus paikalla ennen meripelastajia.

Norstreamin närpiöläissyntyinen päällikkö Patrik Norrgård kertoo tapahtuneesta nyt TS Saariston haastattelussa. Hän kuuli radiopuhelimella hätäkutsun lähettäneen miehen äänestä, että tilanne oli paha. Alus ui jo syvällä vedessä ja se oli kahden merimailin päässä Norstreamista.

– Siinä vaiheessa oli ilmiselvää, että menemme sinne auttamaan, Norrgård kommentoi TS Saaristolle.

Alus upposi nopeasti ja Norrgård ohjasi Norstreamin lähemmäksi. Pian yksi matruuseista näki kaksi ihmistä meressä. Aallokko oli 3–4 metriä korkeaa ja miehet olivat välillä pinnalla, välillä upoksissa.

Miehistö pudotti avatusta luotsiportista narutikkaat, joita pitkin pääsi kiipeämään laivaan. Ensimmäinen miehistä putosi kaksi kertaa takaisin mereen, mutta molemmat saatiin lopulta pelastettua. Pelastuslautalta löytyi viisi miehistön jäsentä lisää.

– Ihan jumalaton helpotus oli mielessä, että onnistuttiin siinä mitä tehtiin! Näitä laivoja ei ole tuollaiseen työhön suunniteltu, ei ollut helppo juttu.

Norstreamin miehistö on jo saanut kiitosta sekä varustamolta että Trafin merenkulkujohtajalta. Kaikki pelastetut lennätettiin helikopterilla sairaalaan manner-Englantiin, heillä ei ole hätää.

Helsingistä saapui myös Suomen Merimieskirkon pappi keskustelemaan pysäyttävästä kokemuksesta miehistön kanssa. Suomalaisvarustamon Raumalla rakennetun aluksen päällystöön ja miehistöön kuuluu kuusi suomalaista.

Norstreamin historiasta löytyy myös toinen dramaattinen tapaus, ajalta ennen Norrgårdin päällikkyyttä. Elokuussa 2014 Belgiasta laivaan lastatusta kontista löytyi Tilbury Docksin satamassa Essexissä 35 intialaista – miehiä, naisia ja lapsia – jotka olivat ihmissalakuljetuksen uhreja. Yksi salakuljetetuista miehistä menehtyi.

Kommentoi Facebookissa