Junaliikenteen pysäyttämisen takana todennäköisesti kuparivarkaat – kaapelin katkaisu tallentui videolle

Kaapelin katkaisu aiheutti junaliikennekatoksen Tampereen ja Riihimäen välillä. (Kuvituskuva VR Group/ Juuso Noronkoski)

Teko on todennäköisesti jäänyt yritykseksi tekijöiden huomatessa, että kaapeli ei sisälläkään kuparia.

JUNALIIKENNEKATKOS Valkeakosken poliisiasemalle kirjattiin rikosilmoitus Turuntie 905:n läheisyydessä, Turkutien ylittävän rautatiesillan työmaa-alueella olevien valokuitukaapeleiden katkaisusta 8.8.2022 klo 00.40.

Kyseisellä työmaa-alueella valokuitukaapelit olivat isohkolla kiepillä odottaen maahan asentamista. Teko tallentui videovalvontatallenteeseen. Rikosilmoituksen poliisille on tehnyt työmaa-alueen urakoitsija.

Kaapelien katkaisun jälkeen tekijät poistuivat paikalta pakettiautolla, ja kyseisten tekijöiden epäillään anastaneen noin 30 minuuttia kaapelin katkaisun jälkeen Vesilahden ja Lempäälän kunnan rajalta omaisuutta, josta on kirjattu erillinen rikosilmoitus. Myös tästä rikoksesta on olemassa videovalvontatallenne, josta on nähtävillä teko sekä tekijöiden käyttämä ajoneuvo.

Kaapelien katkaisulla työmaa-alueella on aiheutettu tuntuvaa vahinkoa, koska kaapelien katkaiseminen on johtanut koko raideliikenteen pysäyttämiseen koko rataosuudella. Teko on todennäköisesti jäänyt yritysasteelle, kun tekijät ovat tehneet havainnon, että kaapeli ei sisälläkään kuparia.

Poliisi epäilee tässä vaiheessa kahden henkilön syyllistyneen kaapelien katkaisun osalta varkauden yritykseen, kun otetaan huomioon teko, teko-olosuhteet sekä epäiltyjen jälkikäteinen toiminta.

Tutkintanimike saattaa tarkentua esitutkinnan edetessä. Mahdolliset vahingonkorvausvaatimukset selviävät myöhemmin esitutkinnan edetessä.

Lue myös: Pyhän Laurin kappelista varastetut 100 000 euron kupariverkot löytyivät – ”Kiinniotettu ei ole Suomen kansalainen”

Kommentoi Facebookissa