Real Madrid keskiviikkona Helsingissä – ”Koskaan ei ole Suomessa nähty näin kovaa joukkuetta”

Jari Litmanen on Suomen merkittävin jalkapallolegenda. (Kuva Sport Content)

Real Madrid ja Eintracht Frankfurt kohtaavat Super Cupissa Helsingissä keskiviikkona. Jari Litmanen arvioi Real Madridin olevan kovin joukkue, joka Suomessa koskaan on pelannut.

JALKAPALLO Real Madrid ja Eintracht Frankfurt pelaavat UEFA Super Cupin mestaruudesta keskiviikkona Helsingin Olympiastadionilla. Real Madrid pelaa Supercupissa Mestareiden liigan mestarin ja Eintracht Frankfurt Eurooppa-liigan mestarin ominaisuudessa.

Real Madrid on ottelun selkeä suosikki. Jalkapallolegenda Jari Litmanen arveleekin, että kyseessä on kaikkien aikojen taitavin joukkue, joka Suomessa on koskaan pelannut.

– Tuskin näin kovaa joukkuetta on Suomessa ennen nähty, Litmanen sanoi UEFA:n sponsorin Heinekenin tilaisuudessa tiistaina.

Itse Litmanen oli voittamassa Super Cupia Ajaxissa 1995 sekä Liverpoolissa 2001. Tuolloin ottelut pelattiin keskellä kautta toisin kuin nykyään, jolloin Super Cup tavallaan avaa kauden.

– Hollannissa ottelu ensin siirrettiin, koska siellä oli niin kylmä ja kenttä oli jäässä. Kun peliin ruvettiin valmistautumaan, oli meillä ollut sunnuntaina peli ja ottelu oli keskiviikkona. Mestaruudesta pelattiin Real Zaragozaa vastaan myös kaksi ottelua ja se oli vähän huomaamaton.

– Liverpoolissa pelattiin Bayern Müncheniä vastaan 2001 Monacossa. Tunnelma oli vähän lattea toisin kuin pari vuotta sitten Tallinnassa, missä Super Cupin finaali oli iso tapahtuma, Litmanen jatkoi toisesta mestaruudestaan

Litmasen mukaan elokuu on ehdottomasti oikea ajankohta Super Cupille. Hänestä on myös hieno asia, että ottelu tuodaan Tallinnan tai Helsingin kaltaisiin pienempiin jalkapallokaupunkeihin.

– Se on tapahtumana hieno avaus eurooppalaiselle futiskaudelle. Makeeta, että tämä on Suomessa. Se antaa suomalaisille mahdollisuuden nähdä sen fiiliksen. Mahdollista on, että tämä pelataan vain yhden kerran Suomessa ja ainakaan vähään aikaan tätä ei tänne saada tämän jälkeen.

Litmanen itse pelasi Espanjan La Ligassa FC Barcelonassa. Real Madrid ei silti ole hänelle inhokki.

– Realia kohtaa minulla on mieletön arvostus. Seuralla on upeita pelaajia ja upea historia. Se oli upeaa, mitä viime kaudella tekivät. Yksi upeimmista kausista heillä.

Eintracht Frankfurt oli Bundesliigassa viime kaudella 11:s. Kaiken järjen mukaan saksalaisryhmällä ei pitäisi olla Realia vastaan mahdollisuuksia.

– Eurooppa-liigan mestari on Super Cupissa vähän kuin b-näyttelijä elokuvassa, mutta Frankfurt pelasi erittäin hyvin Eurooppa-liigassa. Frankfurtin pelaajat kokevat upeita hetkiä ja voivat yrittää voittaa jotain suurta Cup-kilpailun huumassa. Seura ei ole paljoa voittanut ja nyt heillä on hieno tilaisuus, Litmanen sanoi.

Super Cup on Helsingille merkittävä turistitapahtuma. Saapuuhan Helsinkiin ottelua seuraamaan valtavasti Real Madridin ja Eintracht Frankfurtin faneja. Ottelu on luonnollisesti loppuunmyyty.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jumbofinaali jäi maalittomaksi – Roman Eremenko oli vähällä osua

Kommentoi Facebookissa