Junan nopeus rataosuudella jopa 200 km/h – alle 15-vuotiaat lapset asettelivat kiviä raiteille

Viimeisimmän teon yhteydessä junaliikenne keskeytyi Allegro-junan joutuessa pysähtymään.

Viimeisimmän teon yhteydessä junaliikenne keskeytyi Allegro-junan joutuessa pysähtymään. (Kuva VR Group)

Poliisi selvitti Luumäellä kiviä rautatielle asetelleiden henkilöllisyydet.

TUHOTYÖ Luumäen Taavetissa oli 24.4.2019–8.5.2019 välisenä aikana oli aseteltu neljä eri kertaa kiviä molemmille pääraiteille, viimeisimmän teon 8.5.2019 yhteydessä kiviä oli erittäin runsaasti noin 50 metrin matkalla.

Kyseisellä raideosuudella junan nopeus on noin 200 km/h, kivien ja murskeen asettelemisesta raiteille on erittäin suuri vaara niin ihmisille kuin junakalustolle. Viimeisimmän teon yhteydessä junaliikenne keskeytyi Allegro-junan joutuessa pysähtymään ja Finrail Oy:n tarkistaessa mahdollisia junalle ja kiskoille aiheutuneita vaurioita. Vaurioiden kustannukset tarkentuvat tutkinnan aikana.

Keskiviikkona 8.5.2019 junan kuljettajien havaintojen mukaan Taavetin aseman läheisyydessä oli ollut tapahtuma-aikaan useita nuoria. Poliisi ja Finrail Oy ovat olleet tapahtuneesta yhteydessä Taavetin kouluihin. Poliisin tiedossa on usean alle 15-vuotiaan lapsen osallisuus kivien asettelemiseen.

Asian selviämisen kannalta Luumäen koulutoimen henkilöstöllä on ollut oleellinen merkitys ja poliisi haluaakin kiittää heitä erittäin hyvästä sidosryhmäyhteistyöstä. Poliisi on tutkinut ilkivallan tekoa liikennetuhotyönä, josta voidaan tuomitaan vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta. Teon yritys on rangaistava.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa puhuttamalla kiviä raiteille asetelleita alle 15-vuotiaita nuoria, jotka eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa, mutta ovat vahingonkorvausvelvollisia, ja selvittämällä vahingoista aiheutuvia korvausvaatimuksia.

Lue myös: Miten puista pudonneet lehdet voivat pysäyttää junaliikenteen? – Syyllisiä ovat olleet myös karhu ja merivesi

Kommentoi Facebookissa