Juuso Pärssinen tekemässä komeaa läpimurtoa NHL:ssä

Nashville Predatorsissa pelaava Juuso Pärssinen tuli muutama vuosi sitten tutuksi nuorten MM-turnauksista. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Juuso Pärssinen on loistanut Nashville Predatorsissa Mikael Granlundin ketjukaverina.

JÄÄKIEKKO Nashville Predatorsin 21-vuotias suomalaishyökkääjä Juuso Pärssinen, 21, on marraskuussa yllättänyt NHL-kaukaloissa. Pärssinen debytoi Predatorsin NHL-joukkueessa 12. marraskuuta ja iski heti maalin New York Rangersia vastaan pelatussa ottelussa.

Nyt Pärssisellä on nyt koossa viisi tehopistettä (3+2) neljästä ottelusta. Lauantaina Pärssinen syötti Filip Forsbergin viimeistelämä 1-0 -johtomaalin ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Tampa Bay voitti ottelun jatkoajalla 3-2. Pärssinen sai esityksestään silti isot kehut.

Forsberg onkin hehkuttanut Pärssistä näkyvästi viime päivinä. Pärssinen on ollut Forsbergin ja Mikael Granlundin ketjukaverina kuin kotonaan.

– Hän todellakin näyttää valmiilta NHL-pelaajalta. Näyttää siltä, että hän on tehnyt tätä kymmenen vuotta. Kuten aiemmin sanoin, hän on yksi niistä klassisista suomalaisista, vastuunsa tuntevista kahden suunnan keskushyökkääjistä. Kyllä, vihaat pelaamista heitä vastaan, kun olet ruotsalainen, mutta on mahtavaa, kun pelaat heidän joukkuekaverinaan, Forsberg hehkuttaa Pärssistä seuran verkkosivuilla.

Pärssinen tuli muutama vuosi sitten tutuksi Suomen nuorten maajoukkueista. Viime kaudella hän pelasi lainasopimuksella TPS:ssä, joka ylsi SM-liigassa hopealle.

TPS:ssä Pärssinen sai kovista peleistä varmasti parempaa kokemusta kuin olisi saanut AHL-farmiliigassa. On perusteltua arvioida, että viime kausi toi hänelle NHL-haastetta varten isoa apua.

NHL:ssä on tänä syksynä nähty pari muutakin suomalaisläpimurtoa. Hyökkääjä Matias Maccelli on aloittanut kautensa lupaavasti Arizona Coyotesissa.

Samassa seurassa pelaava puolustaja Juuso Välimäki on saanut peliaikaa hyvin ja uuden mahdollisuuden NHL-uralleen, joka Calgary Flamesissa näytti jo kariutuvan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Upea kunnianosoitus – Riikka Sallinen teki jälleen jääkiekkohistoriaa

Kommentoi Facebookissa