Kaapo Kakko taituroi huikean maalin kun Suomi nousi voittoon – ”Se on hyvän joukkueen merkki”

Kaapo Kakko kieputti tanskalaiset solmuun tasoitusmaalissaan.

Kaapo Kakko kieputti tanskalaiset solmuun tasoitusmaalissaan. (Kuva AOP)

Leijonat saa jääkiekon MM-kisoissa seuraavaksi vastaansa sarjanousija Iso-Britannian.

JÄÄKIEKKO Leijonat palasi torstaina voittokantaan jääkiekon MM-kisoissa, Tanska taipui lopulta Kosicen iltaottelussa lukemin 3–1 (0–0, 2–1, 1–0). Leijonista maaliverkkoa heiluttivat Kaapo Kakko, Sakari Manninen ja Harri Pesonen, maalivahti Kevin Lankiselle kirjattiin 25 torjuntaa.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin kaksi syöttöpistettä merkkauttanut puolustaja Mikko Lehtonen. Ottelun säväyttävin hetki oli kuitenkin Kaapo Kakon taituroima läpiajomaali.

Ottelu ei ollut Leijonille helppo, vaikka Suomi hallitsikin peliä. Tanska siirtyi aluksi johtoon, mutta 1+1 tehot kirjanneen Kaapo Kakon tasoitusmaali vapautti pelaamista. Nuorukainen ujutti kiekon etukulmasta Tanskan verkkoon, harhautettuaan ensin maalivahdin.

– Hyvä voitto, tiukka peli. Hyvä, että saatiin kolme pistettä, totesi Suomen voittomaalin Tanskaa vastaan viimeistellyt Sakari Manninen ottelun jälkeen.

Ottelun alku oli Suomelta tehoton, mutta joukkueen taistelu ja työ palkittiin.

– Vastustajakin lyö kaiken likoon, aina se ei vaan mene niin että pääsee ensimmäisenä tekemään maalia. Sitkeä joukkue, kammettiin tasoihin ja ohi. Se on hyvän joukkueen merkki.

Suomen osalta turnaus jatkuu perjantai-iltana, jolloin Leijonat saa vastaansa sarjanousija Iso-Britannian. Vaikka ennakkoasetelmat ovat Suomen puolella, ei Iso-Britannian pelejä turnauksessa nähnyt Manninen ennusta ottelusta helppoa.

– Luisteluvoimainen, kova joukkue. Ei voi olla sellaista ajatusta, että siellä on ”vain” Iso-Britannia vastassa. Työmäärän pitää olla tapissa, jos jotain haluaa kaukalosta.

Suomen ja Iso-Britannian välinen ottelu alkaa perjantaina Suomen aikaa klo 21.15.

  • Lähde Suomen Jääkiekkoliitto

Lue myös: Leijonien jatkoaikatappion tuomarivirhe puhuttaa – ”Törkeä ja ulosajon arvoinen rike”

Kommentoi Facebookissa